Fudbal Fudbal/Vesti

Treći trening u Turskoj – Pripreme za prvi kontrolni meč

Nakon 90 minuta paklenog ritma na jutarnjem treningu, nešto lakši drugi trening odradili su prvotimci našeg kluba od 18 časova po lokalnom vremenu.

Popodnevni trening crveno-belih ujedno je bio i priprema za sutrašnju utakmicu, tačnije prvi kontrolni meč u 2021. godini, u kome će fudbaleri Crvene zvezde odmeriti snage sa Slaskom. Zato je drugi današnji trening upravo bio baziran na radu na taktici i pripremi akcija za tu utakmicu.

Otpočeli su crveno-beli momci trening istrčavanjem određenih deonica, koje su bile jasno obeležene kapicama na terenu. Potom su se okupili u krugu u kome su radili vežbe sa kondicionim trenerom. U nastavku treninga čekali su ih sprintevi na kratkim relacijama, nakon čega je usledio rad sa loptom. Naši fudbaleri bili su podeljeni u tri grupe, crvene, zelene i bele, a izabranici Dejana Stankovića su uz prisustvo improvizovanih golova radili sa loptom desetak minuta. Za to vreme naši golmani na drugom delu terena imali su možda jednu od najzanimljivijih vežbi od kada su počele pripreme. Oni su preko ograde koja visoka gotovo tri metra imali zadatak da odigraju partiju nožnog tenisa, a raduje činjenica da su se fantastično snašli i odlično ispunili i ovaj zadatak.

Ostali su naši prvotimci podeljeni u tri grupe, a tako podeljeni odigrali su i ševu, s tim što su ovog puta na znak pištaljke morali da ubrzaju tempo, kod štapova su uvežbavali udarac glavom, a kada dođu do prepona zadatak je bio vežbanje skok igre. Završnicu treninga obeležio je rad na taktici, ne samo za sutrašnju utakmicu, već i za sve ono što ih očekuje u nastavku sezone.

Crveno-bele momci sutra od 15 časova odigraće prvu kontrolna utakmicu na ovogodišnjim zimskim pripremama protiv Slaska, a direktan prenos tog duela imaćete priliku da ispratite na zvaničnom YouTube kanalu FK Crvena zvezda, kao i na Zvezda TV-u.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama