Fudbal Fudbal/Vesti

Drugi trening u Turskoj – Rezultati za zadovoljstvo stručnog štaba

Uprkos činjenici da je iza naših fudbalera put iz Beograda u Tursku, kao i da su juče imali veoma naporan trening, šef stručnog štaba Dejan Stanković nije štedeo svoje izabranike.

Sat i po vremena je trajao trening, koji je protekao pod mnogo prijatnijim uslovima u odnosu na juče. Bilo je 16 stepeni, a subjektivni osećaj je ukazivao na to da je još toplije. Trening je počeo istrčavanjem krugova na terenu SC Kalista kako bi se naši fudbaleri što bolje zagrejali. Potom su odradili poligon u parovima, a fokus je bio na balansu. Imali su zadatak da se dodaju balans loptama, gde jedna noga treba da održava ravnotežu, a druga da bude slobodna. Takođe, u rad su bile uključene i pilates lopte i elastične trake.

Pola ekipe je otišlo u teretanu, dok je ostatak bio podeljen u dva tima i uvežbavali su akcije i radili na taktici, s obzirom da crveno-bele već sutra očekuje prva prijateljska utakmica. Čitav stručni štab je maksimalno bio uključen u ovaj deo treninga, jer je veoma važno da se naši fudbaleri što bolje uigraju pred izazove koji ih očekuju.

Momci koji su radili u teretani vežbe snage su potom izašli na teren, i zamenili se sa onima koji su radili na taktici. Radili su istrčavanja sa opterećenjem, a stručni štab je na kraju čitao rezultate i bio izuzetno zadovoljan onim što su pokazali fudbaleri Crvene zvezde.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama