Остали спортови СДЦЗ

КМФ Црвена звезда – Да ли је бајка трајала само једно лето?

Пре нешто мање од два месеца КМФ Црвена звезда представљала је Србију у УЕФА Футсал Лиги шампиона. Црвено-бели „мајстори игре на петопарцу“ пружили су жесток отпор најбољој и најскупљој светској футсал екипи, француском АЦЦС-у. И поред пораза резултатом 3:7 показали су да је овај спорт у Србији у експанзији и да се у наредном периоду од српског футсала могу очекивати лепе вести.

Међутим, данас, почетком 2021. године и даље званични српски футсал шампион налази се на ивици понора. Наш клуб је услед великих финансијских проблема током зимског прелазног рока буквално десеткован одласцима. У првим сатима Нове године објављено је да је први тренер нашег клуба Милош Алиловић напустио кормило црвено-белих и преузео екипу београдског ФОН-а. Поред њега дрес „Студената“ на пролеће ће понети и голман репрезентативног калибра Јаков Вулић, чиме екипа ФОН-а сигурно постаје један од главних конкурената за освајање шампионских ловора.

И актуелни јесењи првак, екипа КМФ Нови Пазар пронашла је појачања међу црвено-белима. Пут седишта Рашког округа кренули су Андреја Стојчевски и Лазар Милосављевић, па Новопазарци уз још нека појачања која су довели из других клубова представљају главног кандидата да наследе наш клуб на шампионској позицији.

Листа одлазака ту се не завршава. Давор Поповић и Стефан Станојевић након УЕФА Футсал Лиге шампиона у новембру претходне године, овог пролећа ће играти на теренима трећег ранга српског футсала. Они су постали играчи КМФ Нови Сад са којим ће покушати да се кроз војвођански плеј-оф докопају Друге Футсал лиге Србије.

На крају, дојучерашњи капитен нашег футсал клуба, бивши репрезентативац и жива легенда српског футсал спорта Марко Перић у наредном периоду носиће дрес екипе КМФ Лозница град и пробати да помогне Лозничанима у борби за пласман у елитни ранг.

КМФ Црвена звезда јесењи део Прве Футсал лиге окончала је на четвртој позицији са 16 освојених бодова. И да су сви наведни футсалери остали део црвено-белог клуба тешко би се наши футсалери укључили у борбу за шампионски пехар јер након девет одиграних мечева имају приличан заостатак за екипама Новог Пазара и ФОН-а, али новонастала ситуација не дозвољава уопште да се води рачуна и да се размишља о било каквом спортском резултату, већ се све снаге морају усмерити на покушај физичког опстанка клуба.

Да ли је бајка трајала само једно лето?

Извор (фото): мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама