Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Младост зауставила црвено-беле на путу до Ф4

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз у последњем колу полуфиналног турнира Триглав Регионалне лиге од загребачке Младости резултатом 10:18 и нису успели да обезбеде пласман на завршни турнир.

После почетног вођства Младости од 2:0, црвено-бели су голом Гаврила Суботића смањили, а потом и прецизним ударцем из петерца Вељка Танкосића изједначили. Раду је поново довео Загрепчане у вођство, а Суботић је изједначио на 3:3. У завршници су екипе биле ефикасне, па је после гола Биљаке, Душан Марковић у следећем нападу изједначио на 4:4.

Одмах на почетку друге четвртине Младост је дошла до нове предности, а Иван Басара користи прилику из „играча више“ за ново изједначење. Ипак, други део овог периода игре припао је Загрепчанима који су са три гола у низу направили велику разлику од 8:5. Суботић је у завршници смањио заостатак наше екипе, али је Харков у следећем нападу био прецизан и одвео Младост на полувреме са вођством од 9:6.

Почетком другог полувремена Суботић је из петерца смањио, али је онда Младост појачала и серијом од четири гола дошла до недостижне предности од 13:7. Милош Вукичевић прекида пост црвено-белих, потом Загрепчани постижу два гола, а онда Танкосић у завршници треће четвртине погађа за 9:15.

Младост је у последњој четвртини повећавала вођство, а наши ватерполисти нису успевали да пронађу пут до гола гостију. Тек у последњем нападу Танкосић је пробио одбрану Загрепчана и поставио коначан резултат – 10:18.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Гаврил Суботић са 4 гола, док је Вељко Танкосић постигао 3. По један погодак дали су Душан Марковић, Иван Басара и Милош Вукичевић.

Пласман на финални турнир Триглав Регионалне лиге обезбедили су ХАВК Младост и Јадран као две првопласиране екипе у групи А, док је Црвена звезда заузела 3. место на табели са три победе, два пораза и 10 бодова.

5. коло полуфиналног турнира Триглав Регионалне лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ХАВК МЛАДОСТ 10:18 (4:4, 2:5, 3:6, 1:3)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Петар Абрамовић (Црна Гора), Веселин Мишковић (Црна Гора). Искључења: Црвена звезда 7, Младост 6. Петерци: Црвена звезда 3(2), Младост 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3(1), Касум, Марковић 1, Суботић 4(1), Милојевић, Вићковић, Басара 1, Вукичевић 1, Тртовић, Стојановић, Радовић, Алексић, СМиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

МЛАДОСТ: Марцелић, Раду 4, Милош, Биљака 1, Лазић 3, Дашић 1, Букић 2(1), Бушље 1, Висковић 2, Бајић, М. Врлић 1, Харков 2, Јурлина, Ј. Врлић 1. Тренер: Зоран Бајић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама