Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Mladost zaustavila crveno-bele na putu do F4

Vaterpolisti Crvene zvezde doživeli su poraz u poslednjem kolu polufinalnog turnira Triglav Regionalne lige od zagrebačke Mladosti rezultatom 10:18 i nisu uspeli da obezbede plasman na završni turnir.

Posle početnog vođstva Mladosti od 2:0, crveno-beli su golom Gavrila Subotića smanjili, a potom i preciznim udarcem iz peterca Veljka Tankosića izjednačili. Radu je ponovo doveo Zagrepčane u vođstvo, a Subotić je izjednačio na 3:3. U završnici su ekipe bile efikasne, pa je posle gola Biljake, Dušan Marković u sledećem napadu izjednačio na 4:4.

Odmah na početku druge četvrtine Mladost je došla do nove prednosti, a Ivan Basara koristi priliku iz „igrača više“ za novo izjednačenje. Ipak, drugi deo ovog perioda igre pripao je Zagrepčanima koji su sa tri gola u nizu napravili veliku razliku od 8:5. Subotić je u završnici smanjio zaostatak naše ekipe, ali je Harkov u sledećem napadu bio precizan i odveo Mladost na poluvreme sa vođstvom od 9:6.

Početkom drugog poluvremena Subotić je iz peterca smanjio, ali je onda Mladost pojačala i serijom od četiri gola došla do nedostižne prednosti od 13:7. Miloš Vukičević prekida post crveno-belih, potom Zagrepčani postižu dva gola, a onda Tankosić u završnici treće četvrtine pogađa za 9:15.

Mladost je u poslednjoj četvrtini povećavala vođstvo, a naši vaterpolisti nisu uspevali da pronađu put do gola gostiju. Tek u poslednjem napadu Tankosić je probio odbranu Zagrepčana i postavio konačan rezultat – 10:18.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Gavril Subotić sa 4 gola, dok je Veljko Tankosić postigao 3. Po jedan pogodak dali su Dušan Marković, Ivan Basara i Miloš Vukičević.

Plasman na finalni turnir Triglav Regionalne lige obezbedili su HAVK Mladost i Jadran kao dve prvoplasirane ekipe u grupi A, dok je Crvena zvezda zauzela 3. mesto na tabeli sa tri pobede, dva poraza i 10 bodova.

5. kolo polufinalnog turnira Triglav Regionalne lige

CRVENA ZVEZDA – HAVK MLADOST 10:18 (4:4, 2:5, 3:6, 1:3)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović. Sudije: Petar Abramović (Crna Gora), Veselin Mišković (Crna Gora). Isključenja: Crvena zvezda 7, Mladost 6. Peterci: Crvena zvezda 3(2), Mladost 2(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3(1), Kasum, Marković 1, Subotić 4(1), Milojević, Vićković, Basara 1, Vukičević 1, Trtović, Stojanović, Radović, Aleksić, SMiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

MLADOST: Marcelić, Radu 4, Miloš, Biljaka 1, Lazić 3, Dašić 1, Bukić 2(1), Bušlje 1, Visković 2, Bajić, M. Vrlić 1, Harkov 2, Jurlina, J. Vrlić 1. Trener: Zoran Bajić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama