Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda bolja od Partizana, protiv Mladosti za finalni turnir

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su trijumf nad Partizanom rezultatom 9:7 u 4. kolu polufinalnog turnira grupe A Triglav Regionalne lige.

Na samom početku meča crveno-beli su poveli golom Gavrila Subotića. Veljko Tankosić je povisio vođtsvo svog tima, a Marko Radović ubrzo postigao i treći gol za ekipu Aleksandra Filipovića.

Nakon prvog gola Partizana, Lazar Vićković je iskoristio veliku priliku pošto je naš tim imao dva igrača više, a onda je usledila serija crno-belih koji su uspeli da stignu do izjednačenja. Subotić prekida njihov niz iz peterca i odvodi Crvenu zvezdu na odmor sa golom viška – 4:5.

Početkom trećeg perioda igre u listu strelaca se upisao i Ivan Basara koji je povisio prednost crveno-belih. Barać smanjuje zaostatak Partizana, a onda nakon neiskorišćenog peterca Miloša Vukičevića i poravnava rezultat na 6:6. Nekoliko minuta kasnije Vukičević se iskupljuje za promašeni peterac i sa tri metra donosi Zvezdi novo vođstvo.

Naši vaterpolisti ponovo dolaze do dva gola prednosti početkom poslednje četvrtine preko Vuka Milojevića. Partizan je smanjio, a Zvezda je golom Tankosića minut pre kraja susreta obezbedila trijumf rezultatom 9:7.

U timu Crvene zvezde po dva gola su postigli Veljko Tankosić i Gavril Subotić. Po jednom u listu strelaca upisali su se Radović, Vićković, Basara, Milojević i Vukičević.

Crveno-beli su ostavrili 3 pobede i jedan poraz posle peteraca i biće im potreban trijumf u duelu protiv zagrebačke Mladosti, koji je na programu u nedelju 17. januara od 11.50 časova, kako bi obezbedili plasman na završni turnir. Ukoliko i ne obezbede pobedu u tom susretu, nadu gaje u neuspehu Jadrana u svoja dva preostala meča, protiv Mladosti i Primorja.

4. kolo polufinalnog turnira Triglav Regionalne lige

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 7:9 (0:3, 4:2, 2:2, 1:2)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović. Sudije: Lazar Anđelić (Srbija), Nenad Golijanin (Srbija). Isključenja: Partizan 10, Crvena zvezda 10. Peterci: Crvena zvezda 2(1).

PARTIZAN: Bulajić, Božović, Barać 4, Nešić, Skofild, Jakšić, Vergera Real 1, A. Mitrović, Banović, Gak 2, Andrin, S. Mitrović, Glušac, Živojinović. Trener: Miloš Korolija.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Kasum, Marković, Subotić 2(1), Milojević 1, Vićković 1, Basara 1, Vukičević 1, Šulc, Stojanović, Radović 1, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama