Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda potopila Primorje u neizvesnom meču

Nakon što su u prvom kolu vaterpolisti Crvene zvezde izgubili od splitskog Jadrana nakon peteraca, a u drugom kolu pobedili u neizvesnoj utakmici ekipu Šapca, večeras su crveno-beli u jednom izuzetno zanimljivom meču uspeli da savladaju riječki Primorac.

Crvena zvezda – Primorje 12:11 (2:2, 3:5, 5:4, 4:2)

Prva četvrtina je završena rezultatom 2:2, ali je bila neefikasna sve do poslednja dva minuta. Riječani su oba puta vodili, golovima Rakovca i Cara, a Zvzeda dolazila do izjednačenja preko Radovića. Imali su crveno-beli i poslednjih 20 sekundi za prvo vodstvo, ali je Kasum loše šutirao pa je rezultat ostao nepromenjen.

Zvezda nije iskoristila priliku da na početku drugog perioda povede. Najbolju priliku imao je Kasum koji je pogodio prečku, a Brubnjak je doveo Primorje u vodsto od  2:3. Ipak golovima Subotića crveno-beli dolaze do izjednačenja 3:3, a prvo vodstvo (4:3) Zvezdi donosi Vićković na polovini ovog perioda. Ali onda nastaje veliki pad u igri crveno-belih koji primaju 4 gola zaredom (Brubnjak 3 i Vrnjak), pa je rezultat glasio 4:7. Ipak, u poslednjem napadu Subotić postiže pogodak (5:7) pa Zvezda odlazi na pauzu sa dva gola zaostatka.

U trećem periodu Zvezda preko Tankosića (postigao oba pogotka) dolazi do izjednačenja 7:7, a Subotić donosi novo, drugo, vodstvo crveno-belima od 8:7. Zvezda je propustila priliku da ode na dva gola prednosti, pa je Paparić prvo doneo izjednačenje Riječanima (8:8), a Car novo vodstvo (8:9). 

Brubnjak svojim petim pgotkom započinje poslednji period i opet je dva gola prednosti za Primorje (8:10). Subotić iz peterca smanjuje na 9:10, a posle toga i izjednačenje 10:10 na 3 i po minute do kraja. Zvezda se dobro branila, a to je rezultovalo novim vodstvom na 2:97 do kraja. Strelac je bio Tankosić (11:10). A onda na 1:37 do kraja meča Brubnjak promašuje peterac, a Subotić donosi prvi put vodstvo od dva gola prednosti za crveno-bele (12:10). Ipak, na 42 sekunde do kraja Brubnjak smanjuje na 12:11 i donosi novu neizvesnost u ovaj meč. Zvezda ne koristi svoj poslednji napad, pa je Riječanima ostalo poslednjih 10 sekundi da pokušaju da izjednače i dođu do peteraca. Ipak, crveno-beli su se odbranili i uspeli da ostvare važnu pobedu.

Zvezda do kraja ovog polufinalnog turnira ima još mečeve protiv Partizana i zagrebačke Mladosti u kojima će tražiti prolaz na finalni turnir.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama