Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда потопила Приморје у неизвесном мечу

Након што су у првом колу ватерполисти Црвене звезде изгубили од сплитског Јадрана након петераца, а у другом колу победили у неизвесној утакмици екипу Шапца, вечерас су црвено-бели у једном изузетно занимљивом мечу успели да савладају ријечки Приморац.

Црвена звезда – Приморје 12:11 (2:2, 3:5, 5:4, 4:2)

Прва четвртина је завршена резултатом 2:2, али је била неефикасна све до последња два минута. Ријечани су оба пута водили, головима Раковца и Цара, а Звзеда долазила до изједначења преко Радовића. Имали су црвено-бели и последњих 20 секунди за прво водство, али је Касум лоше шутирао па је резултат остао непромењен.

Звезда није искористила прилику да на почетку другог периода поведе. Најбољу прилику имао је Касум који је погодио пречку, а Брубњак је довео Приморје у водсто од  2:3. Ипак головима Суботића црвено-бели долазе до изједначења 3:3, а прво водство (4:3) Звезди доноси Вићковић на половини овог периода. Али онда настаје велики пад у игри црвено-белих који примају 4 гола заредом (Брубњак 3 и Врњак), па је резултат гласио 4:7. Ипак, у последњем нападу Суботић постиже погодак (5:7) па Звезда одлази на паузу са два гола заостатка.

У трећем периоду Звезда преко Танкосића (постигао оба поготка) долази до изједначења 7:7, а Суботић доноси ново, друго, водство црвено-белима од 8:7. Звезда је пропустила прилику да оде на два гола предности, па је Папарић прво донео изједначење Ријечанима (8:8), а Цар ново водство (8:9). 

Брубњак својим петим пготком започиње последњи период и опет је два гола предности за Приморје (8:10). Суботић из петерца смањује на 9:10, а после тога и изједначење 10:10 на 3 и по минуте до краја. Звезда се добро бранила, а то је резултовало новим водством на 2:97 до краја. Стрелац је био Танкосић (11:10). А онда на 1:37 до краја меча Брубњак промашује петерац, а Суботић доноси први пут водство од два гола предности за црвено-беле (12:10). Ипак, на 42 секунде до краја Брубњак смањује на 12:11 и доноси нову неизвесност у овај меч. Звезда не користи свој последњи напад, па је Ријечанима остало последњих 10 секунди да покушају да изједначе и дођу до петераца. Ипак, црвено-бели су се одбранили и успели да остваре важну победу.

Звезда до краја овог полуфиналног турнира има још мечеве против Партизана и загребачке Младости у којима ће тражити пролаз на финални турнир.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама