Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli savladali Šabac

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su pobedu nad Šapcem rezultatom 12:10 u 2. kolu polufinalnog turnira Triglav Regionalne lige.

Crveno-beli su odlično započeli meč i golovima Veljka Tankosića i Gavrila Subotića došli do vođstva od 2:0. Tim rezutatom je i završena prva četvrtina.

Izabranici Aleksandra Filipovića su u drugom periodu igre povećali svoju prednost, ali je do kraja prvog poluvremena Šabac uspeo da se vrati na minus 2. Tankosić je bio strelac još dva gola, a Subotić i Petar Smiljević su naš tim doveli do vođstva od 6:2. Ipak, Šapčani su do kraja dva puta zatresli mrežu Vladimira Mišovića, pa je rezultat na kraju druge četvrtine bio 6:4.

Početkom trećeg dela igre Subotić je još dva puta savladao Radoslava Filipovića, pa je Zvezda ponovo došla do najveće prednosti (8:4). Šabac je smanjio zaostatak, a Miloš Vukičević je postigao gol iz „igrača više“ za 9:6.

Krajem treće četvrtine naša ekipa je primila još jedan gol, da bi na početku poslednjeg perioda igre Šabac dao još dva gola i izjednačio rezultat. Crvena zvezda je preko Subotića ponovo povela, ali je ubrzo primila gol za 10:10. Ušlo se u neizvesnu završnicu. Crveno-beli su došli do nove prednosti šestim golom Subotića, a u poslednjem minutu Tankosić je iskoristio petarac i doneo slavlje našim vaterpolistima – 12:10.

Najefikasniji na meču bio je Gavril Subotić sa 6 golova, dok je Veljko Tankosić 4 puta tresao mrežu rivala. Po jedan gol postigli su Miloš Vukičević i Petar Smiljević.

Crvenu zvezdu danas očekuje još jedan meč, od 18.50 časova kada se naš tim sastaje sa Primorjem.

2.kolo, Regionalna liga polufinalni turnir

CRVENA ZVEZDA – ŠABAC 12:10 (2:0, 4:4, 3:3, 3:3)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović. Sudije: Vojin Putniković (Srbija), Ivan Raković (Srbija). Isključenja: Crvena zvezda 7, Šabac 9. Peterci: Crvena zvezda 4(3).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 4(1), Kasum, Marković, Subotić 6(2), Milojević, Vićković, Trtović, Vukičević 1, Šulc, Stojanović, Radović, Aleksić, Smiljević 1. Trener: Aleksandar Filipović.

ŠABAC: Filipović, Eraković 2, Marković 1, Repanović, Tkač, Ilić 1, Vučinić 1, Gardašević 2, Janković 1, Tonković, Stojanović 2, Velkić, Vukadinović, Ćetković. Trener: Anto Vasović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama