Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda pala nakon peteraca

Crvena zvezda - Mornar

Vaterpolisti Crvene zvezde startovali su porazom na polufinalnom turniru Regionalne lige. Oni su na bazenu Milan Gale Muškatirović izgubili od splitskog Jadrana nakon peteraca. U regularnom toku meč je završen rezultatom 13:13, nakon velike drame, a ekipa Jadrana bila je bolja nakon peteraca, pa je krajnji rezultat bio 18;17 za Splićane.

Crvena zvezda – Jadran Split 16:18 (3:4, 3:5, 1:1, 6:3, 3:5)

Kako  su započeli prvu četvrtinu, vaterpolisti Crvene zvezde mogli su da budu zadovoljni što nisu gubili sa većom razlikom od jednog gola.  Splićani su poveli sa 0:2 golovima Kragića i Zovića, a pre toga crveno-beli nisu dva puta iskoristili igrača više. Tek nakon 5 minuta igre Zvezda postiže prvi pogodak  za 1:2, a strelac je bio Marković. Kragić vraća dva gola prednosti za Jadran (1:3), a Subotić smanjuje na 2:3, da bi Tankosić prelepim golom izjednačio na 3:3. Ipak, Splićani dolaze u vodstvo 3:4 golom Duževića što je bio i krajnji ishod ove četvrtine.

Ni druga četvrtina ne kreće bolje za naše vaterpoliste jer Dužević postiže gol za goste i njihovo vodstvo je opet otišlo na dva gola prednosti (3:5). Zvezda iz peterca, preko Vićkovića smanjuje na 4:5, ali Dužević opet vraća dva gola prednosti na konto Jadrana (4:6). već u sledećem napadu Jadran preko Zovića dolazi do najveće prednosti 4:7, da bi tu prednost povećali preko Burića na 4:8. Zvezdini vaterpolisti su u tim trenucima izgledali nekako dekoncentrisani, pa je trener Filipović pozvao tajm aut. Ali ni to nije donelo promenu jer crveno-beli nisu iskoristili igrača više. Zvezdin potop se nastavio kada je Milardović pogodio za 4:9. Tankosić uspeva još jednim pogodkom da ublaži prednost Jadrana na 5:9, a nadu da u drugom poluvremenu mogu da učine nešto više, donosi Vićković svojim drugim golom za 6:9.

Treća četvrtina krenula je neefikasno, a tu neefikasnost prekinula je nakon skoro 5 minuta ekipa Jadrana koja je povela golom Burića sa 6:10. Zvezda je jako slabo koristila realizaciju sa igračem više. Ipak Radović postiže gol za crveno-bele za 7:10. Imali su izabranici trenera Filipovića priliku da još dodatno smanje vodstvo Splićana, ali su Zvezdini igrači bili dekoncentrisani u napadu te nisu iskoristili prilike koje su im se ukazale.

Poslednji period kreće brzim golom crveno-belih, a strelac je bio Markovića za 8:10. Vićković vraća nadu Zvezdinim vaterpolistima pogotkom za 9:10, a Simljević donosi izjednačenje 10:10. Ipak, Jadran veoma brzo, preko Kragića, iz peterca dolaze u novo vodstvo 10:11. odmah u sledećem Zvezdinom napadu naši vaterpolisti dobijaju peterac, a precizan je bio Subotić koji donosi novo izjednačenje 11:11. Gosti su preko Šetke ponovo došli u vodstvo od 11:12, a isti igrač na minut do kraja donosi opet dva gola prednosti za Jadran (11:13). Subotić na 51 sekundi do kraja smanjuje na 12:13, a nakon što su uspeli da se odbrane, na 21 sekundu do kraja, naši vaterpolisti su imali poslednji napad za izjednačenje. I onda u poslednjoj sekundi Vićković postiže pogodak za 13:13, što je utakmicu odvelo u peterce.

Ipak, sreća nije bila na strani crveno-belih jer je Vukićević promašio peterac za crveno-bele, pa je Jadran osvojio dva boda dok je Zvezdi pripao jedan bod. Moraće crveno-beli da traže iskupljenje u narednim mečevima, ali protivnici (Mladost, Šabac, partizan i Primorje) sigurno neće biti lak zalogaj, pa će trebati i doza sreće kako bi Crvena zvezda zauzela jedno od prva dva mesta i plasirala se na finalni turnir.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama