Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда пала након петераца

Црвена звезда - Морнар

Ватерполисти Црвене звезде стартовали су поразом на полуфиналном турниру Регионалне лиге. Они су на базену Милан Гале Мушкатировић изгубили од сплитског Јадрана након петераца. У регуларном току меч је завршен резултатом 13:13, након велике драме, а екипа Јадрана била је боља након петераца, па је крајњи резултат био 18;17 за Сплићане.

Црвена звезда – Јадран Сплит 16:18 (3:4, 3:5, 1:1, 6:3, 3:5)

Како  су започели прву четвртину, ватерполисти Црвене звезде могли су да буду задовољни што нису губили са већом разликом од једног гола.  Сплићани су повели са 0:2 головима Крагића и Зовића, а пре тога црвено-бели нису два пута искористили играча више. Тек након 5 минута игре Звезда постиже први погодак  за 1:2, а стрелац је био Марковић. Крагић враћа два гола предности за Јадран (1:3), а Суботић смањује на 2:3, да би Танкосић прелепим голом изједначио на 3:3. Ипак, Сплићани долазе у водство 3:4 голом Дужевића што је био и крајњи исход ове четвртине.

Ни друга четвртина не креће боље за наше ватерполисте јер Дужевић постиже гол за госте и њихово водство је опет отишло на два гола предности (3:5). Звезда из петерца, преко Вићковића смањује на 4:5, али Дужевић опет враћа два гола предности на конто Јадрана (4:6). већ у следећем нападу Јадран преко Зовића долази до највеће предности 4:7, да би ту предност повећали преко Бурића на 4:8. Звездини ватерполисти су у тим тренуцима изгледали некако деконцентрисани, па је тренер Филиповић позвао тајм аут. Али ни то није донело промену јер црвено-бели нису искористили играча више. Звездин потоп се наставио када је Милардовић погодио за 4:9. Танкосић успева још једним погодком да ублажи предност Јадрана на 5:9, а наду да у другом полувремену могу да учине нешто више, доноси Вићковић својим другим голом за 6:9.

Трећа четвртина кренула је неефикасно, а ту неефикасност прекинула је након скоро 5 минута екипа Јадрана која је повела голом Бурића са 6:10. Звезда је јако слабо користила реализацију са играчем више. Ипак Радовић постиже гол за црвено-беле за 7:10. Имали су изабраници тренера Филиповића прилику да још додатно смање водство Сплићана, али су Звездини играчи били деконцентрисани у нападу те нису искористили прилике које су им се указале.

Последњи период креће брзим голом црвено-белих, а стрелац је био Марковића за 8:10. Вићковић враћа наду Звездиним ватерполистима поготком за 9:10, а Симљевић доноси изједначење 10:10. Ипак, Јадран веома брзо, преко Крагића, из петерца долазе у ново водство 10:11. одмах у следећем Звездином нападу наши ватерполисти добијају петерац, а прецизан је био Суботић који доноси ново изједначење 11:11. Гости су преко Шетке поново дошли у водство од 11:12, а исти играч на минут до краја доноси опет два гола предности за Јадран (11:13). Суботић на 51 секунди до краја смањује на 12:13, а након што су успели да се одбране, на 21 секунду до краја, наши ватерполисти су имали последњи напад за изједначење. И онда у последњој секунди Вићковић постиже погодак за 13:13, што је утакмицу одвело у петерце.

Ипак, срећа није била на страни црвено-белих јер је Вукићевић промашио петерац за црвено-беле, па је Јадран освојио два бода док је Звезди припао један бод. Мораће црвено-бели да траже искупљење у наредним мечевима, али противници (Младост, Шабац, партизан и Приморје) сигурно неће бити лак залогај, па ће требати и доза среће како би Црвена звезда заузела једно од прва два места и пласирала се на финални турнир.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама