Fudbal Fudbal/Vesti

Terzić: Titula važnija nego ikad

Povodom okupljanja fudbalera Crvene zvezde i starta zimskih priprema, o ciljevima, planovima i ambicija govorio je generalni direktor našeg kluba Zvezdan Terzić.

– Moramo da ostanemo fokusirani na osvajanje šampionske titule. Ona ove godine znači mnogo više nego ranije. Ne samo što bi se po prvi put desilo da Crvena zvezda osvoji četiri titule u nizu, već i jer ove sezone, prvak Superlige „nosi sve“, a vicešampionu ne ostaje ništa. Reorganizovan je format takmičenja, a drugoplasirani iz našeg šampionata ide u grupnu fazu Konferens lige koja ne može da se meri sa Ligom Evrope. Tako da moramo da ostanemo fokusirani na osvajanje titule. Čeka nas i spektakularni dvomeč sa Milanom. Vraćeni smo na mapu Evrope i učinićemo sve da iz dvomeča izađemo uspešniji od italijanske ekipe, jer je to naša obaveza prema grbu, istoriji i navijačima. Svesni smo šta nas čeka, jer Milan igra izvanredno i sa razlogom je prvi u Italiji. U poslednjih 15 godina nisu imali bolji tim, ali se nadam da ćemo imati mogućnost da igramo pred publikom, makar pred 30 posto kapaciteta stadiona. Pandemija polako jenjava i nadam se da ćemo imati podršku od makar 15 hiljada navijača na tom meču u Beogradu. Cilj ostaje i osvajanje Kupa Srbije, tako da te tri stvari su postavljene kao nešto čemu težimo, a uz to ćemo se pripremati i za formiranje tima za kvalifikacije za Ligu šampiona na leto. Iz godine u godinu nam je sve lakše da se plasiramo u najelitnije evropsko takmičenje, jer smo tokom prethodnih sezona uspeli da skupimo mnogo bodova, ostvarili dobar koeficijent i zaista smo porasli kao klub. Sada smo nosioci u prva tri kola i to smatram najvećim uspehom za sedam godina koliko sam u klubu, jer je Crvena zvezda porasla i kao „kompanija“, gde smo tržišno sposobni da ostvarujemo prihode kroz UEFA bonuse. Imaćemo i na leto realnu šansu da se plasiramo u Ligu šampiona i Ligu Evrope. Po prvi put smo povlašćeni u tri runde, a u četvrtoj treba da budemo junaci i pobedimo boljeg od sebe – počeo je Terzić.

Istriče naš generalni direktor da će finanijska konstrukcija do juna biti zatvorena.

– Ne  možemo da napravimo okvirni plan što se tiče zarade od transfera, ali imamo stabilno poslovanje koje ne bi ni u jednom segmentu trebalo da nas opterećuje, tako da ćemo zatvoriti finansijsku konstrukciju do juna. Igrači i stručni štab moraju da se fokusiraju na ostvarivanje ciljeva, a to je pre svega osvajanje titule. Rekao sam im na okupljanju da devet bodova jeste velika prednost, ali da nema opuštanja jer titulu još uvek nismo osvojili. Moramo da budemo spremni i da se iz utakmice u utakmicu približavamo četvrtoj uzastopnoj tituli. Imamo još 19 utakmica, to je ukupno 57 bodova, u odnosu na to – devet bodova nije velika prednost.

Najavio je Terzić da su Crvena zvezda i Nemanja Milunović veoma blizu dogovora oko produžetka saradnje.

– Pričali smo još pre mesec dana, a evo i jutros smo razgovarali na tu temu. Očekujem ga u kancelariji i posle treninga. Nesporna je obostrana želja da se saradnja nastavi. On sutra putuje sa ekipom na pripreme, ugovor mu ističe u junu, tako da ću nastaviti razgovore sa njegovim agentom sledeće nedelje. Nije ništa sporno, ostaće on još dugo u Crvenoj zvezdi.

Istakao je Terzić da su u klub već stigle ponude za Miloša Degeneka i El Fardu Bena, kao i da postoji mnogo interesovanja za naše mlade igrače.

– Imamo konkretne ponude za Bena i Degeneka, a u skladu sa potrebama tima ćemo proceniti da li ćemo ih prihvatiti. Razgovarao sam sa Mrkelom i Stankovićem kako bi napravili dogovor po pitanju ekipe i zauzeli jasan stav što se tiče odlazaka. Može se desiti da odu i Ben i Degenek, može se desiti i da obojica ostanu. Imamo mnogo ponuda i za mlade igrače, pre svih za Nikolića, Petrovića i Gavrića, ali ih, za sada, nismo razmatrali.

Govorio je Terzić i o tome da je za Crvenu zvezdu problematično to što je u domaćem prvenstvu dozvoljeno da samo četvorica stranih fudbalera bude u protokolu.

– U prethodne dve godine smo mnogo govorili o tome i poveli inicijativu da se to promeni. Mislim da je četiri stranca izuzetno malo da bi se realizovali postavljeni ciljevi. Otišao je Boaći, došao je Bakajoko, uz to smo priključili i Odadu od koga mnogo očekujemo, što je šest stranih fudbalera. U protokolu može samo četvorica da ih bude, a moramo da radimo na tome da taj broj povećamo barem na pet. Stranci su skupi igrači, ali ponavljam konstantno ono što mi je Dragan Džajić rekao kad sam došao u Crvenu zvezdu – neuspeh je najskuplji, a dobar rezultat je generator prihoda. Fali nam kreativan igrač u ofanzivnoj navali koji može da napravi razliku, ali videćemo šta i kako. Želimo da budemo moćniji i lepršaviji, iako smo prezadovoljni kako je to izgledalo jesenas, ali moramo da stremimo iz dana u dan ka tome da budemo jači.

Osvrnuo se Terzić i na potencijalne dolaske.

– Nećemo gomilati igrače. Imamo veliki fond fudbalera u ovom momentu. Što se Duška Tošića tiče, sa njim smo pričali još krajem decembra. Sad je na odmoru, čuli smo se jutros, a razgovaraćemo i u toku dana. On ima naš poziv, samo treba da se poklope njegove ambicije i planovi sa našima. On redovno trenira, biće spreman i nadam se dogovoru – rekao je Terzić.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama