Фудбал Фудбал/Вести

Терзић: Титула важнија него икад

Поводом окупљања фудбалера Црвене звезде и старта зимских припрема, о циљевима, плановима и амбиција говорио је генерални директор нашег клуба Звездан Терзић.

– Морамо да останемо фокусирани на освајање шампионске титуле. Она ове године значи много више него раније. Не само што би се по први пут десило да Црвена звезда освоји четири титуле у низу, већ и јер ове сезоне, првак Суперлиге „носи све“, а вицешампиону не остаје ништа. Реорганизован је формат такмичења, а другопласирани из нашег шампионата иде у групну фазу Конференс лиге која не може да се мери са Лигом Европе. Тако да морамо да останемо фокусирани на освајање титуле. Чека нас и спектакуларни двомеч са Миланом. Враћени смо на мапу Европе и учинићемо све да из двомеча изађемо успешнији од италијанске екипе, јер је то наша обавеза према грбу, историји и навијачима. Свесни смо шта нас чека, јер Милан игра изванредно и са разлогом је први у Италији. У последњих 15 година нису имали бољи тим, али се надам да ћемо имати могућност да играмо пред публиком, макар пред 30 посто капацитета стадиона. Пандемија полако јењава и надам се да ћемо имати подршку од макар 15 хиљада навијача на том мечу у Београду. Циљ остаје и освајање Купа Србије, тако да те три ствари су постављене као нешто чему тежимо, а уз то ћемо се припремати и за формирање тима за квалификације за Лигу шампиона на лето. Из године у годину нам је све лакше да се пласирамо у најелитније европско такмичење, јер смо током претходних сезона успели да скупимо много бодова, остварили добар коефицијент и заиста смо порасли као клуб. Сада смо носиоци у прва три кола и то сматрам највећим успехом за седам година колико сам у клубу, јер је Црвена звезда порасла и као „компанија“, где смо тржишно способни да остварујемо приходе кроз УЕФА бонусе. Имаћемо и на лето реалну шансу да се пласирамо у Лигу шампиона и Лигу Европе. По први пут смо повлашћени у три рунде, а у четвртој треба да будемо јунаци и победимо бољег од себе – почео је Терзић.

Истриче наш генерални директор да ће финанијска конструкција до јуна бити затворена.

– Не  можемо да направимо оквирни план што се тиче зараде од трансфера, али имамо стабилно пословање које не би ни у једном сегменту требало да нас оптерећује, тако да ћемо затворити финансијску конструкцију до јуна. Играчи и стручни штаб морају да се фокусирају на остваривање циљева, а то је пре свега освајање титуле. Рекао сам им на окупљању да девет бодова јесте велика предност, али да нема опуштања јер титулу још увек нисмо освојили. Морамо да будемо спремни и да се из утакмице у утакмицу приближавамо четвртој узастопној титули. Имамо још 19 утакмица, то је укупно 57 бодова, у односу на то – девет бодова није велика предност.

Најавио је Терзић да су Црвена звезда и Немања Милуновић веома близу договора око продужетка сарадње.

– Причали смо још пре месец дана, а ево и јутрос смо разговарали на ту тему. Очекујем га у канцеларији и после тренинга. Неспорна је обострана жеља да се сарадња настави. Он сутра путује са екипом на припреме, уговор му истиче у јуну, тако да ћу наставити разговоре са његовим агентом следеће недеље. Није ништа спорно, остаће он још дуго у Црвеној звезди.

Истакао је Терзић да су у клуб већ стигле понуде за Милоша Дегенека и Ел Фарду Бена, као и да постоји много интересовања за наше младе играче.

– Имамо конкретне понуде за Бена и Дегенека, а у складу са потребама тима ћемо проценити да ли ћемо их прихватити. Разговарао сам са Мркелом и Станковићем како би направили договор по питању екипе и заузели јасан став што се тиче одлазака. Може се десити да оду и Бен и Дегенек, може се десити и да обојица остану. Имамо много понуда и за младе играче, пре свих за Николића, Петровића и Гаврића, али их, за сада, нисмо разматрали.

Говорио је Терзић и о томе да је за Црвену звезду проблематично то што је у домаћем првенству дозвољено да само четворица страних фудбалера буде у протоколу.

– У претходне две године смо много говорили о томе и повели иницијативу да се то промени. Мислим да је четири странца изузетно мало да би се реализовали постављени циљеви. Отишао је Боаћи, дошао је Бакајоко, уз то смо прикључили и Одаду од кога много очекујемо, што је шест страних фудбалера. У протоколу може само четворица да их буде, а морамо да радимо на томе да тај број повећамо барем на пет. Странци су скупи играчи, али понављам константно оно што ми је Драган Џајић рекао кад сам дошао у Црвену звезду – неуспех је најскупљи, а добар резултат је генератор прихода. Фали нам креативан играч у офанзивној навали који може да направи разлику, али видећемо шта и како. Желимо да будемо моћнији и лепршавији, иако смо презадовољни како је то изгледало јесенас, али морамо да стремимо из дана у дан ка томе да будемо јачи.

Осврнуо се Терзић и на потенцијалне доласке.

– Нећемо гомилати играче. Имамо велики фонд фудбалера у овом моменту. Што се Душка Тошића тиче, са њим смо причали још крајем децембра. Сад је на одмору, чули смо се јутрос, а разговараћемо и у току дана. Он има наш позив, само треба да се поклопе његове амбиције и планови са нашима. Он редовно тренира, биће спреман и надам се договору – рекао је Терзић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама