Фудбал Фудбал/Вести

Бакајоко: Звезда је шанса која се пружа једном у животу

Пред почетак зимских припрема представљено је прво појачање Црвене звезде – Аксел Бакајоко, француски крилни нападач који је са нашим клубом потписао уговор на три и по године.

– Играо сам у Црвеној звезди у Паризу, ради се о француском клубу. Међутим Црвена звезда, клуб у који сам дошао је на знатном већем нивоу и много је познатији у Европи – истакао је Аксел Бакајоко.

Аксел Бакајоко није крио да је интересовање Црвене звезде за њега била вест којој се изузетно обрадовао.

– Када сам чуо да се Црвена звезда интересује за мене нисам оклевао, знао сам да се ради о великом клуб и да је то шанса која се пружа једном у животу. Срећан сам што сам дошао овде, као што сам рекао -нисам оклевао.

Осврнуо се нови играч нашег тима и на предстојећи дуел шеснаестине финале Лиге Европе, који ће Црвена звезда одиграти против Милана.

– Очекује нас велики меч, и у оквиру тог дуела ћу имати прилику да се што пре уклопим у екипу. Радујем се што ћемо играти у Милану, нарочито што ћу се вратити на Сан Сиро, јер сам играо у Интеру. Веома се радујем том мечу и потрудићу се да дам свој максимум.

Истакао је Аксел Бакајоко да је о нашем клубу чуо само лепе ствари, као и да је имао прилику да се посаветује са бившим саиграчем и некадашњим фудбалером Црвене звезде Миланом Вилотићем.

– Свакакао Вилотића сматрам старијим братом, пуно ми је помогао. Причао ми је о Црвеној звезди и имао само речи хвале. Био ми је од велике помоћи када сам доносио одлуку да дођем овде.

Француз није крио да му највише одговара позиција крилног нападача, али и истакао да се и на осталим деловима терена одлично сналази.

– Још увек не знам на којој позицији ћу играти, на тренеру је да одлучи. Најбоље се сналазим у нападу, волим да играм на крилној позицији, али ћу бити срећан на коју год ме позицију ме тренер стави – закључио је Бакајоко.  

Аксел Бакајоко задужио је дрес са бројем седам.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама