Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda pala u poslednjoj desetinki meča

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde su večeras, u okviru 18. kola Evrolige izgubili u Beogradu od Fenerbahčea i to košem Lorenza Brauna u poslednjoj desetinki meča. Iako su imali i +7 u jednom trenutku 4/4, crveno-beli nisu uspeli da sačuvaju tu prednost, kao ni da iskoriste poslednji napad pri rezultatu 71:71, pa je Fenerbahče za preostale 7 sekundi stigao da overi pobedu i to doslovno u poslednjoj desetinki.

Crvena zvezda – Fenerbahče 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20)

Zvezdi se jednostavno nije dalo da na Božić zabeleži pobedu i tako obraduje svoje navijače. Iako su većim delom utakmice odigrali dosta dobro, posebno u fazi odbrane, određeni segmenti u napadu su koštali crveno-bele pobede. 

Vidljivo je bilo iz aviona da Zvezdi izuzetno nedostaju Lojd i Hol koji večeras nisu mogli da nastupaju, ali još jedna stvar je pulene Dejana Radonjića koštala poraza. Naime, crveno-beli su večeras imali deficit i na centarskoj poziciji jer je evidentno da Kuzmić ne može da isporuči ono što se od jednog centra očekuje, a Noko je jednostavno nespreman za ovaj nivo košarke i pitanje je kada će biti u punoj meri na raspolaganju treneru Radonjiću. To je naravno nateralo Zvezdinog stratega da koristi na toj poziciji O’Brajanta koji je odigrao fantastičan meč, ali se i dosta istroši pa je pred kraj napravio nekoliko nerezonskih šuteva, ali mišljenja smo da mu to baš niko večeras ne zamera.

Corey Walden - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20

Takođe, drugo poluvreme Zvezda je skoro pa odigrala bez Voldena koji je na početku 3/4 ušao u neki loš ritam, pa ga Radonjić skoro i nije koristio do samoga kraja meča (ušao samo jednom na kratko i odmah bio zamenjen Kolomom). Kao i u slučaju Kuzmića i O’Brajanta, tako je i u ovom slučaju Voldena menjao Kolom koji se takođe istrošio i to je najverovatnije i bio razlog zašto je promašio šut na 8 sekundi do kraja pri rezultatu 71:71. 

Za kraj još jedan detalj koji želimo da izdvojimo iz poslednjeg perioda, a koji ne bi smeo nikako da se dešava. naime, Zvezdin napad je u dva navrata završavao totalno nerezonskim šutevima Lazića. Nije sporno da naš kapiten dobije loptu i uputi je ka protivničkom košu, ali je problem da je dobija u pozicijama u kojima se u tom trenutku našao. Zato Zvezda mora da poradi na napadačkim akcijama i verujemo da će i rezultat doći sam po sebi.

Pored odlične igre O’Brajanta, moramo da izdvojimo još jednu dobru partiju Radanova koji ej zaista pokazao da će ove sezone biti jedan od važnih igrača u Zvezdinoj rotaciji.

Crvena zvezda: O’Brajant 17 (10 sk., 4 as.), Volden 6, Uskoković, Davidovac 11, Lazić, Rit 2, Radanov 8, Dobrić 12, Kuridža 5, Kuzmić, Noko, Kolom 10 (5 as).

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama