Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда пала у последњој десетинки меча

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде су вечерас, у оквиру 18. кола Евролиге изгубили у Београду од Фенербахчеа и то кошем Лоренза Брауна у последњој десетинки меча. Иако су имали и +7 у једном тренутку 4/4, црвено-бели нису успели да сачувају ту предност, као ни да искористе последњи напад при резултату 71:71, па је Фенербахче за преостале 7 секунди стигао да овери победу и то дословно у последњој десетинки.

Црвена звезда – Фенербахче 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20)

Звезди се једноставно није дало да на Божић забележи победу и тако обрадује своје навијаче. Иако су већим делом утакмице одиграли доста добро, посебно у фази одбране, одређени сегменти у нападу су коштали црвено-беле победе. 

Видљиво је било из авиона да Звезди изузетно недостају Лојд и Хол који вечерас нису могли да наступају, али још једна ствар је пулене Дејана Радоњића коштала пораза. Наиме, црвено-бели су вечерас имали дефицит и на центарској позицији јер је евидентно да Кузмић не може да испоручи оно што се од једног центра очекује, а Ноко је једноставно неспреман за овај ниво кошарке и питање је када ће бити у пуној мери на располагању тренеру Радоњићу. То је наравно натерало Звездиног стратега да користи на тој позицији О’Брајанта који је одиграо фантастичан меч, али се и доста истроши па је пред крај направио неколико нерезонских шутева, али мишљења смо да му то баш нико вечерас не замера.

Corey Walden - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20

Такође, друго полувреме Звезда је скоро па одиграла без Волдена који је на почетку 3/4 ушао у неки лош ритам, па га Радоњић скоро и није користио до самога краја меча (ушао само једном на кратко и одмах био замењен Коломом). Као и у случају Кузмића и О’Брајанта, тако је и у овом случају Волдена мењао Колом који се такође истрошио и то је највероватније и био разлог зашто је промашио шут на 8 секунди до краја при резултату 71:71. 

За крај још један детаљ који желимо да издвојимо из последњег периода, а који не би смео никако да се дешава. наиме, Звездин напад је у два наврата завршавао тотално нерезонским шутевима Лазића. Није спорно да наш капитен добије лопту и упути је ка противничком кошу, али је проблем да је добија у позицијама у којима се у том тренутку нашао. Зато Звезда мора да поради на нападачким акцијама и верујемо да ће и резултат доћи сам по себи.

Поред одличне игре О’Брајанта, морамо да издвојимо још једну добру партију Раданова који еј заиста показао да ће ове сезоне бити један од важних играча у Звездиној ротацији.

Црвена звезда: О’Брајант 17 (10 ск., 4 ас.), Волден 6, Ускоковић, Давидовац 11, Лазић, Рит 2, Раданов 8, Добрић 12, Куриџа 5, Кузмић, Ноко, Колом 10 (5 ас).

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама