Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda dočekuje Fenerbahče (četvrtak, 19 časova)

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Fenerbahče Beko u utakmici 18. kola Evrolige.

Meč koji ujedno označava i početak „drugog dela“ sezone u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju igra se u četvrtak 07.01.2021. godine sa početkom u 19 časova.

Utakmica koja će se igrati u praznoj hali „Aleksandar Nikolić“ uz svo poštovanje Kovid protokola, biće 12. duel dva kluba u Evroligi, a crveno-beli su do sada pobedili u dve utakmice.

Ekipa Crvene zvezde u ovaj meč ulazi nakon pobede nad Panatianikosom, dok je Fenerbahče zabeležio dva trijumfa u poslednja dva susreta sa Olimpijakosom i francuskim Asvelom. Sa druge strane trener crveno-belih Dejan Radonjić u prethodnim utakmicama nije mogao da računa na Lojda, Hola, Jagodić-Kuridžu i Marka Simonovića

– Neki od njih se vraćaju u trenažni proces,sigurno da treba vremena da se to sve dovede na nivo koji zajedno svi mi želimo. Hol i Kuridža su počeli da rade, Lojd i Simonović još uvek nisu i još ne znamo kada će se to dogoditi. Radimo po planu – rekao je trener crveno-belih i okrenuo se narednom protivniku:

– Svakako da nas očekuje težak meč. Ekipa Fenerbahčea je u poslednjim utakmicama pokazala da se nalazi u jako dobroj formi, puno puno bolje izgledaju nego što je to bio slučaj pre toga. Dolazak Marka Gudurića je evedentno podigao kvalitet igre Fenerbahčea, jasno je da se „slažu“ i pokazuju u poslednjim mečevima da mogu da imaju značajnu ulogu u nastavku sezone u Evroligi. Na nama je da što uvek kažem, da prikažemo naš maksimum – rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Dejan Davidovac:
– Odlična ekipa koja se „podiže“, doveli su u međuvremenu i Marka Gudurića. Međutim, ulazimo u dobrom raspoloženju u ovu utakmicu. Mislim da će odbrana biti ključ, Fenerbahče igra sa dosta akcija dosta „setova“ i biće nam potrebna puna koncentracija svih 40 minuta. I Fenerbahče kao gotovo sve ekipe u Evroligi ima dosta oscilacija. Pre nekih 2-3 nedelje imali su rezultatsku krizu, imali su loš period, ali rezultati koje su napravili u međuvremenu jasno pokazuju da su se „izvukli“ iz toga i da nas očekuje vrlo teška utakmica – rekao je Davidovac.

Crveno-bele nakon ove utakmice očekuje „duplo kolo“ i vrlo težak zadatak u Španiji u mečevima sa Realom i Valensijom koji su na programu naredne srede i petka.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama