Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда дочекује Фенербахче (четвртак, 19 часова)

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Фенербахче Беко у утакмици 18. кола Евролиге.

Меч који уједно означава и почетак „другог дела“ сезоне у најелитнијем европском клупском такмичењу игра се у четвртак 07.01.2021. године са почетком у 19 часова.

Утакмица која ће се играти у празној хали „Александар Николић“ уз сво поштовање Ковид протокола, биће 12. дуел два клуба у Евролиги, а црвено-бели су до сада победили у две утакмице.

Екипа Црвене звезде у овај меч улази након победе над Панатианикосом, док је Фенербахче забележио два тријумфа у последња два сусрета са Олимпијакосом и француским Асвелом. Са друге стране тренер црвено-белих Дејан Радоњић у претходним утакмицама није могао да рачуна на Лојда, Хола, Јагодић-Куриџу и Марка Симоновића

– Неки од њих се враћају у тренажни процес,сигурно да треба времена да се то све доведе на ниво који заједно сви ми желимо. Хол и Куриџа су почели да раде, Лојд и Симоновић још увек нису и још не знамо када ће се то догодити. Радимо по плану – рекао је тренер црвено-белих и окренуо се наредном противнику:

– Свакако да нас очекује тежак меч. Екипа Фенербахчеа је у последњим утакмицама показала да се налази у јако доброј форми, пуно пуно боље изгледају него што је то био случај пре тога. Долазак Марка Гудурића је еведентно подигао квалитет игре Фенербахчеа, јасно је да се „слажу“ и показују у последњим мечевима да могу да имају значајну улогу у наставку сезоне у Евролиги. На нама је да што увек кажем, да прикажемо наш максимум – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Дејан Давидовац:
– Одлична екипа која се „подиже“, довели су у међувремену и Марка Гудурића. Међутим, улазимо у добром расположењу у ову утакмицу. Мислим да ће одбрана бити кључ, Фенербахче игра са доста акција доста „сетова“ и биће нам потребна пуна концентрација свих 40 минута. И Фенербахче као готово све екипе у Евролиги има доста осцилација. Пре неких 2-3 недеље имали су резултатску кризу, имали су лош период, али резултати које су направили у међувремену јасно показују да су се „извукли“ из тога и да нас очекује врло тешка утакмица – рекао је Давидовац.

Црвено-беле након ове утакмице очекује „дупло коло“ и врло тежак задатак у Шпанији у мечевима са Реалом и Валенсијом који су на програму наредне среде и петка.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама