Fudbal Fudbal/Vesti

Ivanić i Ben statistički lideri

Kao statistički lideri u timu Crvene zvezde, izdvojili su se Mirko Ivanić sa 11 postignutih golova i El Fardu Ben sa šest asistencija. 

Trideset fudbalera (računajući i golmane) nosilo je dres Crvene zvezde tokom jeseni, a njih 19 se upisalo u strelce. To dovoljno govori o tome da su pogoci bili jednako raspoređeni, te da su fudbaleri Dejana Stankovića pretili golu rivala, bez obzira na to koju poziciju pokrivaju. Ipak, izdvojio se Mirko Ivanić sa 11 pogodaka. “Trkali” su se on i Katai, uključili su se i Ben i Falćineli u, uslovno rečeno, nadmetanje, ali je jesenji deo polusezone, plemeniti vezista iz Bačkog Jarka završio kao prvi strelac našeg tima.

Ivanić je dakle na 25 utakmica postigao 11 golova (sedam u Superligi, tri u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedan u Kupu Srbije). Najinspirisaniji je bio protiv Evrope i Napretka kojima je postigao dva pogotka. Katai je na 19 utakmica postigao 10 golova (sedam u Superligi, tri u Ligi Evrope), a protiv TSC-a je uspeo da ostvari het-trik za poluvreme. Ben je postigao isti broj pogodaka, ali na 23 meča. On je u Superligi dao pet golova, tri puta je pogodio u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a dva u Ligi Evrope. On je protiv Evrope ostvario het-trik, a dva puta je pogađao i protiv Slovan Libereca kao i Spartaka iz Subotice. Na 20 mečeva postigao je devet golova italijanski napadač Dijego Falćineli. Na superligaškim mečevima je pogodio sedam puta, a u Ligi Evrope je to dva puta učinio, jednom u kvalifikacijama, a potom i u grupnoj fazi.

Ipak, kao prvi asistent ekipe izdvojio se El Fardu Ben. Napadač sa Komora je šest puta poslao ključno dodavanje nakon čega je usledio gol (tri puta u Ligi Evrope, dva puta u Ligi šampiona i jednom u Superligi), a jednom manje od njega su to uspeli da učine Gelor Kanga (svih pet u Superligi), Srđan Spiridonović (četiri u Superligi i jednom u Ligi šampiona), Aleksandar Katai (četiri puta u Superligi i jednom u Ligi šampiona) i Mirko Ivanić (tri puta u Superligi i dva puta u Ligi Evrope).

Dakle, najveći zbirni učinak (16) imaju Mirko Ivanić (gol više) i El Fardu Ben (asistencija više).

LISTA STRELACA:

1. Mirko Ivanić – 11 golova

2. Aleksandar Katai i El Fardu Ben- 10 golova

3. Dijego Falćineli – 9 golova

LISTA ASISTENATA:

1. El Fardu Ben – 6 asistencija

2. Gelor Kanga, Srđan Spiridonović, Aleksandar Katai i Mirko Ivanić – 5 asistencija

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama