Фудбал Фудбал/Вести

Иванић и Бен статистички лидери

Као статистички лидери у тиму Црвене звезде, издвојили су се Мирко Иванић са 11 постигнутих голова и Ел Фарду Бен са шест асистенција. 

Тридесет фудбалера (рачунајући и голмане) носило је дрес Црвене звезде током јесени, а њих 19 се уписало у стрелце. То довољно говори о томе да су погоци били једнако распоређени, те да су фудбалери Дејана Станковића претили голу ривала, без обзира на то коју позицију покривају. Ипак, издвојио се Мирко Иванић са 11 погодака. “Тркали” су се он и Катаи, укључили су се и Бен и Фалћинели у, условно речено, надметање, али је јесењи део полусезоне, племенити везиста из Бачког Јарка завршио као први стрелац нашег тима.

Иванић је дакле на 25 утакмица постигао 11 голова (седам у Суперлиги, три у квалификацијама за Лигу шампиона и један у Купу Србије). Најинспирисанији је био против Европе и Напретка којима је постигао два поготка. Катаи је на 19 утакмица постигао 10 голова (седам у Суперлиги, три у Лиги Европе), а против ТСЦ-а је успео да оствари хет-трик за полувреме. Бен је постигао исти број погодака, али на 23 меча. Он је у Суперлиги дао пет голова, три пута је погодио у квалификацијама за Лигу шампиона, а два у Лиги Европе. Он је против Европе остварио хет-трик, а два пута је погађао и против Слован Либереца као и Спартака из Суботице. На 20 мечева постигао је девет голова италијански нападач Дијего Фалћинели. На суперлигашким мечевима је погодио седам пута, а у Лиги Европе је то два пута учинио, једном у квалификацијама, а потом и у групној фази.

Ипак, као први асистент екипе издвојио се Ел Фарду Бен. Нападач са Комора је шест пута послао кључно додавање након чега је уследио гол (три пута у Лиги Европе, два пута у Лиги шампиона и једном у Суперлиги), а једном мање од њега су то успели да учине Гелор Канга (свих пет у Суперлиги), Срђан Спиридоновић (четири у Суперлиги и једном у Лиги шампиона), Александар Катаи (четири пута у Суперлиги и једном у Лиги шампиона) и Мирко Иванић (три пута у Суперлиги и два пута у Лиги Европе).

Дакле, највећи збирни учинак (16) имају Мирко Иванић (гол више) и Ел Фарду Бен (асистенција више).

ЛИСТА СТРЕЛАЦА:

1. Мирко Иванић – 11 голова

2. Александар Катаи и Ел Фарду Бен- 10 голова

3. Дијего Фалћинели – 9 голова

ЛИСТА АСИСТЕНАТА:

1. Ел Фарду Бен – 6 асистенција

2. Гелор Канга, Срђан Спиридоновић, Александар Катаи и Мирко Иванић – 5 асистенција

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама