Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezdini vaterpolisti osvojili Kup Srbije!!!

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije! Oni su nakon boljrg izvođenja peteraca slavili rezultatom 13:12, nakon što je u regularnom delu utakmica završena 8:8.

Crveno-beli su tako osvojili treći Kup u klupskoj istoriji, a prvi trofej još od 2014. godine. Crveno-beli su, predvođeni Aleksandrom Filipovićem na klupi i kapitenom Milošem Vukićevićem u bazenu, igrali odlično. Kragujevčani su poveli 2:0, a na poluvremenu su imali prednost od 3:2, ali je već u drugom periodu Zvezda preuzela inicijativu, konstantno je pretila, a u trećem periodu je uspela da preokrene. Vodili su domaći i 8:6 u četvrtom periodu, ali je branilac Kupa uspeo da nadoknadi zaostatak i izbori peterce. Već prvi peterac nije iskoristio Marko Radulović, dok su do kraja serije svi igrači bili precizni, za konačnih 13:12 u korist Zvezde.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 13:12 (2:3, 0:0, 5:3, 1:2 – 5:4)

Beograd, bazen: „25.maj/Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Raković i Golijanin. Igrač više: Crvena zvezda 11 (3), Radnički 8 (2). Peterci: Crvena zvezda 1 (1), Radnički 1 (1).

Peterci: Crvena zvezda: Vukićević, Basara, Subotić, Šulc i Tankosić. Radnički: Rašović, Lukić, Ukropina, Janković za Radnički.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Kasum 1, Marković 1, Subotić, Milojević, Vićković 1, Basara 2, Vukićević 2, Šulc 1, Stojanović, Trtović, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević 1, Janković 1, Toholj, Krug, Ukropina 4, Branković 1, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Uroš Stevanović.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama