Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звездини ватерполисти освојили Куп Србије!!!

Ватерполисти Црвене звезде освојили су Куп Србије! Они су након бољрг извођења петераца славили резултатом 13:12, након што је у регуларном делу утакмица завршена 8:8.

Црвено-бели су тако освојили трећи Куп у клупској историји, а први трофеј још од 2014. године. Црвено-бели су, предвођени Александром Филиповићем на клупи и капитеном Милошем Вукићевићем у базену, играли одлично. Крагујевчани су повели 2:0, а на полувремену су имали предност од 3:2, али је већ у другом периоду Звезда преузела иницијативу, константно је претила, а у трећем периоду је успела да преокрене. Водили су домаћи и 8:6 у четвртом периоду, али је бранилац Купа успео да надокнади заостатак и избори петерце. Већ први петерац није искористио Марко Радуловић, док су до краја серије сви играчи били прецизни, за коначних 13:12 у корист Звезде.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 13:12 (2:3, 0:0, 5:3, 1:2 – 5:4)

Београд, базен: „25.мај/Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Раковић и Голијанин. Играч више: Црвена звезда 11 (3), Раднички 8 (2). Петерци: Црвена звезда 1 (1), Раднички 1 (1).

Петерци: Црвена звезда: Вукићевић, Басара, Суботић, Шулц и Танкосић. Раднички: Рашовић, Лукић, Укропина, Јанковић за Раднички.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Касум 1, Марковић 1, Суботић, Милојевић, Вићковић 1, Басара 2, Вукићевић 2, Шулц 1, Стојановић, Тртовић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

РАДНИЧКИ: Добожанов, Рашовић, Станојевић 1, Јанковић 1, Тохољ, Круг, Укропина 4, Бранковић 1, Пљеванчић, Миличић, Лукић 1, Панић, Тодоровски, Радуловић. Тренер: Урош Стевановић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама