Кошарка Кошарка/Најава утакмица

За крај 2020. године Црвена звезда дочекује Панатинаикос

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују Панатинаикос у последњој утакмици у календарској 2020.години, коју ћемо нажалост мање памтити по спорту,а много више по вирусу Ковид-19 који је погодио цео свет.

Црвено-бели након промене тренера играју прву европску утакмицу против „зелених“ из Атине који у последње 4 утакмице у домаћем првенству и Евролиги има 3 победе, док је меч са Макабијем у Тел Авиву решен у последњем минуту у корист домаћина, након спектакуларне утакмице некадашњег играча Црвене звезде Немање Недовића.

Црвено-бели имају скор 5-11, док је Панатинаикос одиграо меч мање и има готово идентичан скор од 5-10. Ово ће бити 13. дуел два тима у елитном такмичењу, гости имају повољнији скор 7-5.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

– Спремамо се за дуел са Панатинаикосом са надом да ћемо одиграти боље него што је то било у претходном дуелу, уз оптерећења која су присутна, изостанке појединих играча, трудићемо се да дамо у среду наш максимум. Панатинаикос је у више наврата показао да има капаците да одигра добро, имају одличне играче, физички потентне. Очекује нас тежак меч, када би упоређивао са Лакташима, овај меч има другу конотацију. Нећемо имати неколико играча, уз Лојда и Ннока, Хол није спреман, Симоновић је болестан. Зато са ових 12 играча морамо да одиграмо максимално како би одговорили свих 40 минута на физичку игру Панатинаикоса, ствари које раде у одбрани и нападу. Ако тако будемо конкурентни до самог краја, и укаже нам се прилика да дођемо до победе, то би заиста било сјајно – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Добрић:
– Морамо да дамо наш максимум у овом тренутку, све што имамо. Да одиграмо са великом енергијом. Морамо да пронађемо начин да одбранимо нашу кућу, да искористимо предност домаћег терена, мада би то заиста био домаћи терен са нашим навијачима на трибинама. Дакле рецепт је једноставан, много енергије, жеље и концентрације, јака одбрана којом би могли да пореметимо њихов ритам и начин игре – рекао је Добрић.

Утакмица Црвена звезда мтс – Панатинаикос ОПАП игра се у среду од 19 часова у хали „Александар Николић“ уз сво поштовање Цовид протокола.

Већ другог дана Нове Године црвено-бели ће поново на терен у утакмици 13. кола АБА лиге против Задра у Београду.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама