Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда потопила Партизан и пласирала се у финале Купа Србије

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије, пошто су у првом полуфиналном мечу били бољи од Партизана резултатом 9:7. Неизвесна борба се водила у првом полувремену, када је резултат био 5:4 у корист црвено-белих. У наставку се Звезда резултстски одвојила, повела 8:4, а Партизан је тек у самој завршници пришао на два гола минуса. Црвено-бели ће се за трофеј борити са бољим из дуела Раднички – Нови Београд, који се игра од 19 сати и 15 минута.

Бриљирао је некадашњи играч Партизана, а сада голгетер Црвене звезде, Гаврил Суботић, који је постигао шест голова. Код црно-белих се истакао Андреј Бараћ са четири.

Звезда је водила током већег дела утакмице. У првом периоду црвено-бели су три пута имали минималну предност, да би средином друге четвртине голом Суботића први пут дошли до “+2”. Међутим, Бараћ и Арсеније Митровић су поравнали на 4:4, да би Суботић својим трећим голом вратио свом тиму предност пред одлазак на одмор.

Црвено-бели су серијом 3:0 отворили другу четвртину. Прецизни из петерца су били Вељко Танкосић и Суботић, док је један гол додао и Милош Вукићевић. У самој завршници трећег дела игре Бараћ је смањио на 8:5, а исти играч је додатно смањио заостатак Партизана шест минута пре краја. Петар Касум је два и по минута пре краја сусрета обезбедио Звезди победу голом за 9:6, а у последњем нападу црно-бели су постигли седми гол.

Иако је било најављено, РТС није преносио меч између Црвене звезде и Партизана, а за сада није познато да ли ће љубитељи ватерпола моћи да гледају меч Радничког и Новог Београда.

Партизан – Црвена звезда 7:9 (2:3, 2:2, 1:3, 2:1)
Базен 25.мај Милан Гале Мушкатировић. Судије: Раковић и Анђелић. Искључења: Партизан 13, Црвена звезда 9. Петерци: Црвена звезда 3 (2).

ПАРТИЗАН: Булајић, Живојиновић, Бараћ 4, Нешић, Шофилд, Гак, Димитријевић, Митровић 1, Божовић, Цветковић, Андрин 2, Бућан, Глушац, Тимотијевић. Тренер: Королија.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум 1, Марковић, Суботић 6, Милојевић, Вићковић, Басара, Вукићевић 1, Шулц, Стојановић, Тртовић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Филиповић.

Извор: ватерполовести

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама