Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Pobeda za kraj jesenjeg dela Superlige i uvertira za finalni turnir Kupa

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su u 9.kolu Superlige ekipu Starog Grada na Dorćolu 12:6 (3:0, 5:1, 2:2, 2:3) i okončali jesenji deo prvenstva.

Crveno-beli su već do poluvremena praktično rešili pitanje pobednika, što je trener Filipović iskoristio da pruži priliku svim igračima, kako bi odmorio nosioce igre za finalni turnir Kupa Srbije.

Ređali su se golovi Basare, Tankosića, Vukićevića i u prvoj deonici, i i drugoj. Arsin je pogodio za domaći tim, a Šulc sa dva gola i Basara kompletirali prvo poluvreme, (1:8).

Subotić je doneo 1:9 na startu trećeg kvartala, do kraja je pogodio Vukićević još jednom. U poslednjih osam minuta videli smo golove Trtovića na jednoj i Aksentijevića na drugoj strani, kao i iz peterca Subotića za Crvenu zvezdu i Lazića za Stari Grad, koji je bio dva puta precizan sa pet metara za konačnih 6:12.

Najefikasniji je bio Miloš Vukićević sa 3 gola, po dva puta su pogađali Ivan Basara, Kristijan Šulc, Gavrić Subotić i Dušan Trtović, Veljko Tankosić je jednom bio precizan.

Crvena zvezda će prezimiti na trećem mestu sa 22 boda, sa tri boda manje od Novog Beograda na prvom i dva od kragujevačkog Radničkog na drugom. Prolećni deo sezone počinje krajem februara.

Crvenu zvezdu u ponedeljak očekuje finalni turnir Kupa Srbije koji će se održati na 25.maju. Protivnik u polufinalu je Partizan, a utakmica počinje u 17 časova. Drugi polufinalni par čine Novi Beograd i Radnički Kragujevac. Finale je na programu u nedelju.

9.kolo, Superliga

STARI GRAD – CRVENA ZVEZDA 6:12 (0:3, 1:5, 2:2, 3:2)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Bez gledalacaSudije: Stefanović i Šukić. Isključenja: Stari Grad 9, Crvena zvezda 11. Peterci: Stari Grad 2(2), Crvena zvezda 1(1).

STARI GRAD: Ivanović, Popović, Arsin 1, Kovačević, Lazić 2(2), Spasić, Barbarez, Vasić, Sekulić 1, Lalić, Maljković, Aksentijević 2, Ilić, Gajić. Trener: Zoran Mijalkovski

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum, Marković, Subotić 2(1), Milojević, Vićković, Basara 2, Vukićević 3, Šulc 2, Stojanović, Trtović 2, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama