Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Победа за крај јесењег дела Суперлиге и увертира за финални турнир Купа

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у 9.колу Суперлиге екипу Старог Града на Дорћолу 12:6 (3:0, 5:1, 2:2, 2:3) и окончали јесењи део првенства.

Црвено-бели су већ до полувремена практично решили питање победника, што је тренер Филиповић искористио да пружи прилику свим играчима, како би одморио носиоце игре за финални турнир Купа Србије.

Ређали су се голови Басаре, Танкосића, Вукићевића и у првој деоници, и и другој. Арсин је погодио за домаћи тим, а Шулц са два гола и Басара комплетирали прво полувреме, (1:8).

Суботић је донео 1:9 на старту трећег квартала, до краја је погодио Вукићевић још једном. У последњих осам минута видели смо голове Тртовића на једној и Аксентијевића на другој страни, као и из петерца Суботића за Црвену звезду и Лазића за Стари Град, који је био два пута прецизан са пет метара за коначних 6:12.

Најефикаснији је био Милош Вукићевић са 3 гола, по два пута су погађали Иван Басара, Кристијан Шулц, Гаврић Суботић и Душан Тртовић, Вељко Танкосић је једном био прецизан.

Црвена звезда ће презимити на трећем месту са 22 бода, са три бода мање од Новог Београда на првом и два од крагујевачког Радничког на другом. Пролећни део сезоне почиње крајем фебруара.

Црвену звезду у понедељак очекује финални турнир Купа Србије који ће се одржати на 25.мају. Противник у полуфиналу је Партизан, а утакмица почиње у 17 часова. Други полуфинални пар чине Нови Београд и Раднички Крагујевац. Финале је на програму у недељу.

9.коло, Суперлига

СТАРИ ГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 6:12 (0:3, 1:5, 2:2, 3:2)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Без гледалацаСудије: Стефановић и Шукић. Искључења: Стари Град 9, Црвена звезда 11. Петерци: Стари Град 2(2), Црвена звезда 1(1).

СТАРИ ГРАД: Ивановић, Поповић, Арсин 1, Ковачевић, Лазић 2(2), Спасић, Барбарез, Васић, Секулић 1, Лалић, Маљковић, Аксентијевић 2, Илић, Гајић. Тренер: Зоран Мијалковски

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Марковић, Суботић 2(1), Милојевић, Вићковић, Басара 2, Вукићевић 3, Шулц 2, Стојановић, Тртовић 2, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама