Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Бламажа Звезде против Зенита

Фото: Euroleague

Кошаркаши Црвене звезде су вечерас одиграли меч у оквиру Евролиге против екипе Зенита. Ни по чему ни кошаркаши Звезде, ни њени навијачи неће памтити ово вече. Наиме, црвено-бели су се жестоко избламирали против домаћина изгубивши са чак 29 разлике (98:69)

Оно што у овој утакмици највише боде очи јесте недоспустива одбрана приликом које су наши кошаркаши примили чак 16 тројки (дала само 5). Поред те катастрофалне одбране треба нагласити и катастрофалну организацију напада. Скоро ништа сем краја друге четвртине и почетка треће није личило на организовану кошарку. Лопте су испадале из руку, промашивали су се зицери, а организација напада није ни постојала. Ово као да није била она Звезде која је пре свега неколико дана победила Валенсију.

Асистенције 24-10, изгубљене лопте 12-18, тројке 16-5 довољно говоре о томе како су црвено-бели играли вечерас. Истини за вољу Звезда је вечерас фактички имала само једног употребљивог плеја (Алексу Ускоковића), али то је већ проблем неких других људи у клубу, а не наших кошаркаша. Само и даље буде очи да када је ситуација таква да Хол још увек фактички не може да игра, а Колому ј ово прва утакмица и видећемо колико квалитета има за Звезду, тренер одбија да барем проба да Дејана Давидовца спусти на позицију плеја. Али шта да се ради. Остаје нам да верујемо да ће бити боље.

Црвена звезда: О’Брајант 13, Хол, Волден 8, Ускоковић 7, Давидовац 10, Лазић 3, Рит 2, Добрић 9, Симоновић 4, Куриџа 4, Кузмић 4, Колом 5.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама