Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Blamaža Zvezde protiv Zenita

Foto: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde su večeras odigrali meč u okviru Evrolige protiv ekipe Zenita. Ni po čemu ni košarkaši Zvezde, ni njeni navijači neće pamtiti ovo veče. Naime, crveno-beli su se žestoko izblamirali protiv domaćina izgubivši sa čak 29 razlike (98:69)

Ono što u ovoj utakmici najviše bode oči jeste nedospustiva odbrana prilikom koje su naši košarkaši primili čak 16 trojki (dala samo 5). Pored te katastrofalne odbrane treba naglasiti i katastrofalnu organizaciju napada. Skoro ništa sem kraja druge četvrtine i početka treće nije ličilo na organizovanu košarku. Lopte su ispadale iz ruku, promašivali su se ziceri, a organizacija napada nije ni postojala. Ovo kao da nije bila ona Zvezde koja je pre svega nekoliko dana pobedila Valensiju.

Asistencije 24-10, izgubljene lopte 12-18, trojke 16-5 dovoljno govore o tome kako su crveno-beli igrali večeras. Istini za volju Zvezda je večeras faktički imala samo jednog upotrebljivog pleja (Aleksu Uskokovića), ali to je već problem nekih drugih ljudi u klubu, a ne naših košarkaša. Samo i dalje bude oči da kada je situacija takva da Hol još uvek faktički ne može da igra, a Kolomu j ovo prva utakmica i videćemo koliko kvaliteta ima za Zvezdu, trener odbija da barem proba da Dejana Davidovca spusti na poziciju pleja. Ali šta da se radi. Ostaje nam da verujemo da će biti bolje.

Crvena zvezda: O’Brajant 13, Hol, Volden 8, Uskoković 7, Davidovac 10, Lazić 3, Rit 2, Dobrić 9, Simonović 4, Kuridža 4, Kuzmić 4, Kolom 5.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama