Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Оставити проблеме по страни

Кошаркаши Црвене звезде мтс у врло специфичним околностима и ситуацији отпутовали су на утакмицу 16.кола Евролиге са Зенитом.

Црвено-бели који имају случајеве позитивних на вирус Ковид-19, обавили су су понедељак нова тестирања и лабораторијске анализе, а након тога кренули на пут у Санкт Петербург.

Клуб је од недеље био у сталном контакту са Евролигом и медицинским службама ЕЛ, а након поновљених тестирања утврђено је да тим има једног позитивног на Ковид-19, док су на сву срећу, сви остали негативни.

У таквим околностима црвено-бели кренули су у Русију на меч са одличним и искусним тимом који у својим редовима има двојицу некадашњих кошаркаша Црвене звезде:

– Зенит је врло искусна екипа, свакако формирана да се бори за пласман у ТОП 8. Већ су показали да могу свакога да победе у Евролиги, кључни играч је Кевин Пенгос, али игра зависи од много играча уз одличан баланс унутрашње и спољне линије. Имају одличне шутере у Берону, Холинсу и КЦ Риверсу, добре скакаче и високе играче у Томасу, Гудаитису. Уз све што нам се догађа и догађало претходних дана, верујем да можемо чврстом и дисциплинованом игром на обе стране терена да одиграмо добру утакмицу – рекао је тренер Обрадовић.

Бранко Лазић:
– Покушаћемо ове изненадне проблеме да оставимо по страни колико год је то могуће. Нисмо тренирали у недељу, а спремали смо се за утакмицу АБА лиге. До утакмице у Русији практично ћемо имати само тај један лакши тренинг, а чека нас екипа која је ове сезоне показала да са правом може да се нада високом пласману. Већину играча добро познајемо , Берона и КЦ Риверса логично најбоље, али све су то играчи који имају већ доста евролигашких сезона у ногама и велики квалитет. Нема превише великих речи у најави ове утакмице, морамо да се „скупимо“ одиграмо према договору и борбено, и верујем да добар меч може да нам пружи прилику да се боримо за бодове – рекао је Лазић.

Меч у „Сибур Арени“ који отвара 16.коло почиње у 18 часова по нашем времену.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама