Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Devojke bez bodova u Staroj Pazovi

Odbojkašice Crvene zvezde su u utakmici devetog kola Superlige Srbije, odigranoj u Staroj Pazovi, izgubile od ekipe Jedinstva rezultatom 3:0 (31:29, 25:18, 25:16).

Meč u Staroj Pazovi je doneo mnogo uzbuđenja i preokreta u prvom setu. Odbojkašice Crvene zvezde su bile u stalnom vođstvu do polovine seta, da bi zatim Pazovčanke uhvatile priključak i učinile ovaj set neizvesnim. U završnici, naše devojke nisu iskoristile čak šest meč lopti. Upornost i disciplina u igri iračica Jedinstva se na kraju isplatila. Poslednjih pet poena iz napada je svojoj ekipi donela Isidora Kockarević i Jedinstvo je posle velike borbe dobilo ovaj set sa 31:29.

Ovakav rasplet u prvom setu je domaćim igračicama ulio dodatno samopouzdanje pa su ubrzo povele sa 5:0. Naše devojke nisu uspevale da se oporave posle ovakvog starta i prednost domaćih se samo uvećavala. Pokušao je Vladisavljev sa uvođenjem Tare Taubner i Jovane Simić, ali ni to nije dovelo do rezultatskog preokreta.

Treći set je manje više bio repriza drugog. Ovoga puta je startni korektor bila Tara Taubner, a na 10:6 je umesto Milice Tasić ušla Nevena Sajić. Naše devojke nisu uspevale da pronađu rešenje za igru Jedinstva, pogotovo za njihov napad, i na kraju su sva tri boda ostala u Staroj Pazovi.

Najefikasnija igračica Crvene zvezde je bila Tara Taubner sa 10 poena, dok su u timu Jedinstva po 15 poena imale Isidora Kockarević i Vanja Savić.

JEDINSTVO – CRVENA ZVEZDA 3:0 (31:29, 25:18, 25:16)

Stara Pazova, dvorana: Hala sportova. Sudije: Robert Leko i Mario Peić.

JEDINSTVO: Osmajić M. 1, Medved M. (Libero), Kockarević I. 15, Nedeljković I., Glušac M. 10, Jonjev A. 4, Savić V. 15, Tica B. 14, Pavlašević A. (Libero), Đokić V. 5. Nisu igrale: Milanović I. i Šarac M. Trener: Jovo Caković

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 10, Rodić I. 9, Vukomanović K. (libero), Sajić N. 3, Milunović M. 8, Đorđević M. 1, Ašonja A. 6, Tasić M. 6, Vučićević S. 3, Simić J. 1, Stanković K. (libero). Nisu igrale: Cvetković T., Jovanović J. i Vrcelj T. Trener: Aleksandar Vladisavljev

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama