Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда дочекује Цедевита Олимпију (недеља, 19 часова)

Кошаркаши Црвене звезде настављају у јаком ритму одигравања утакмица, трећа у овој недеље биће дерби 11. кола АБА лиге и меч са Цедевита Олимпијом.

Обе екипе имају по један пораз, али клуб из Љубљање одиграо је 3 утакмице мање због проблема са пандемијом Ковид-19 који су тај клуб, као и поједини клубови који су требали да играју своје утакмице, имали у претходном периоду.

Меч се игра у недељу од 19 часова у хали „Александар Николић“, а осим ривала велики противник црвено-белима биће и време за опоравак и освежење након тешке евролигашке утакмице у петак са Валенсијом.

Добре вести за тренера Сашу Обрадовића су повратак Ленгстона Хола, као и долазак шпанског репрезентативца Кина Колома, али и победа у драматичној завршници над ове сезоне одличном Валенсијом. Све то чини да црвено-бели у добром расположењу чекају недељни меч, свесни његове велике важности:

– Цедевита игра одличну кошарку са добрим индивидуалцима који су уклопљени као целина која игра врхунску тимску игру. Екипа су која зна шта хоће и у нападу и у одбрани, и одлично су вођени од стране тренера Јурице Големца. После велике победе над Валенсијом која за нас много значи, очекујем да се добро расположење и „моментум“ пренесу и на ову, за нас врло важну утакмицу. Немамо пуно времена да се припремимо, и као што сам рекао одмах након меча у петак, основни циљ ће бити да опоравимо и освежимо екипу за ово што следи – рекао је тренер црвено-белих.

Са друге стране, неко ко одлично познаје клуб и екипу наредног противника Црвене звезде је Марко Симоновић који се дан након пете победе у Евролиги још једном осврнуо на меч са Валенсијом:

– Изузетно сам задовољан начином на који смо одиграли утакмицу против Валенсије која ове године игра изванредно, одиграли смо мирно, показали стабилност без обзира на резултат што у оваквом такмичењу где играмо са најбољима није нимало лако. Полако се и комплетирамо и надам се да ће нам ова победа бити замајац за наредне утакмице и све оно што нас чека. Имамо јасну идеју, и као тим и као клуб у ком смеру идемо, само је потребно мало стрпљења и вере, јер не смемо да дозволимо да нас било шта поремети, сезона је изузетно дуга и напорна, биће ту и победа после којих не смемо да „полетимо“ и пораза после којих не смемо да „паднемо“ – рекао је Симоновић и окренуо се наредном противнику:

– Добра екипа коју ове сезоне на паркету предводи Јака Блажић који игра изванредно. Морам да додам и да Пери игра одлично и много значи том тиму који је саставио Јурица Големац. Играју добро, уиграни су, добро вођени, и свако зна своју улогу. Ако будемо играли нашу игру, све ће зависти од нас у овој врло важној утакмици – додао је један од најискуснијих играча Црвене звезде.

Утакмица у хали „Александар Николић“ игра се у недељу од 19 часова, а већ у понедељак екипа путује у Санкт Петербург где ће у уторак одиграти меч 16.кола Евролиге против Зенита.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама