Intervjui Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

Terzić: Napravili smo od Zvezde snažan evropski klub

Obratio se generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić novinarima i analizirao godinu koja je za nama i koliko je naš klub prosperirao od kada je došao na njegovo kormilo.

Volim da podsećam da ne bi zaboravili da kada sam došao u junu 2014. godine na funkciju generalnog direktora Crvene zvezde, rekao sam da ne tražim ni podršku, ni novac, već samo vreme. Samo to mi je bilo neophodno da od Crvene zvezde ponovo napravim veliki i moćni klub. I trebalo nam je to i nadam se da smo u tome uspeli, jer smo svedoci da je Crvena zvezda u prethodih pet godina napravila najveće uspehe srpskog fudbala. Posebnu dimenziju daje činjenica sa koje smo pozicije krenuli 2014. godine i to ne bih voleo da se zanemari. Izuzetno mi je drago što su svi uspesi prepoznati i van granica Srbije i što sam dobio poziv od Univerziteta Hajdelberg, da govorim o uspehu Crvene zvezde, a svi znamo šta to znači. Kada se ukaže prilika, na proleće, bi to trebalo da se desi – počeo je Terzić.

Izneo je naš generalni direktor egzaktne finansijske podatke o tome šta je sve urađeno od kada je došao u Crvenu zvezdu pa do danas.

– Klubu smo iz inostranstva doneli 130 miliona evra prihoda, ne znam koliko je kompanija u Srbiji to uspelo. Mi praktično 90 posto prihoda ostvarujemo na taj način. U budžet Republike Srbije po raznim osnovama smo uneli 25 miliona evra. Iz tekućeg poslovanja, bez uzimanja kredita, smo u infrastrukturu uložili sedam miliona evra. Svake godine, zaključno sa 2019. godinom smo završavali pozitivno i predavali pozitivan račun. Za šest i po godina koliko sam u klubu, poslovali smo u plusu 20 miliona evra. Takođe, na UEFA ranking listi smo uspeli da podignemo klub sa 210. na 50. poziciju u Evropi. Podigli smo i koeficijent Srbije gde smo na 16. poziciji, a znamo da jedno mesto više donosi dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Stvorili smo takmičarski konkurentni tim koji može da odgovori svim izazovima i zahtevima što se tiče sportskih ciljeva. U isto vreme imamo mladu ekipu koja ima neverovatnu tržišnu vrednost.

Veruje Terzić u Dejana Stankovića i igrače našeg tima da će osvojiti novu šampionsku titulu

– Predvodio sam Crvenu zvezdu u 320 utakmica, osvojili smo četiri šampionske titule, a na dobrom putu smo da bude i peta. U to nemam sumnje, verujem da ćemo osvojiti titulu šampiona Srbije i da smo sposobni za to. Dosta se potcenjuje i naša liga, koja je, ponavljam među 16 najboljih u Evropi. Igrali smo četiri grupne faze kontinentalnih takmičenja i dva puta izborili proleće u Evropi. Doveli smo na naš stadion velikane kao što su Arsenal, Liverpul, Totenhem, Bajern, PSŽ, Napoli, sada će to biti i Milan. Na ime solidarnosti UEFA, smo Srbiji doneli osam miliona evra svežeg novca koje su podeljene i distribuirane domaćim klubovima za razvoj infrastrukture i omladinskih škola. Možemo reći da smo napravili održiv sistem od Crvene zvezde i ako jednog dana napustimo klub, našim naslednicima smo ostavili kapitalno nasleđe da mogu da funkcionišu i ostvaruju prihod koji mi 2014. godine nismo imali, a tu pre svega mislim na koeficijent koji Zvezdi garantuju povlašćeni položaj u prve tri runde UEFA kvalifikacija, što znači da nam je neophodno da tri puta eliminišemo „slabije“ od sebe i imamo sigurno obezbeđenu grupnu fazu. Sve to znači – 10 miliona evra sigurnih UEFA bonusa, između 4 i 5 miliona od ulaznica, pa onda 4 miliona od Gazproma i 1.2 miliona od Telekoma. To je sigurnih 20 miliona evra i šansa da se ostvari dodatih 10 miliona kroz sportske rezultate. Iz sopstvenih sredstava smo napravili trening centar za našu Omladinsku školu, uz to iskautirali i doveli najtalentovaniju decu u Srbiji, te zaista mogu reći da imamo pravo blago i kapitalnu i tržišnu vrednost što se tiče dečaka iz naše akademije. U februaru ćemo održati skupštinu, a mi već uveliko radimo na izradi strateškog plana daljeg razvoja u narednih pet godina. Želimo da imamo jasnu budućnost i pravi put kojim idemo.

Korona virus je ostavio velike finansijske posledice na čitav fudbalski svet, pa tako i na Crvenu zvezdu.

– Svedoci smo da je korona virus napravio ogromne probleme čitavoj svetskoj ekonomiji. Sve se to prenelo na fudbal i zvaničan podatak na FIFA kongresu je taj da je 14 milijardi dolara u potpunosti izgubljeno što se tiče sveta fudbala. To se prenelo na sve klubove, od velikih do malih. Zvezda je direktno zbog svega toga izgubila 20 miliona evra, direktno možda i 10 više, u odnosu na neki planirani prihod koji smo usvojili u februaru ove godine na godišnjoj skupštini kada smo usvajali budžet. U skladu sa gubitkom koji su napravili svi klubovi Evrope, matelene svi smanjuju rashode i troškove, umanjuju plate. Svedoci smo i da su Lionelu Mesiju smanjena primanja i da ne postoji klub koji nije imao ogroman minus. Moramo biti racionalni i odgovorni prema Crvenoj zvezdi. U skladu s tim, smanjićemo troškove kluba i plate igrača, a mi nismo izuzetak u odnosu na sve klubove. Prvo smo mi iz menadžmenta – Mitar Mrkela, Marko Petrović, Dejan Stanković i  ja prepolovili primanja do 30. juna sledeće godine. Želeli smo ličnim primerom da pokažemo kako treba da se postavimo u vanrednim situacijama i da bi imali kredibilitet da smanjimo broj zaposlenih i plata. To je neminovno. Pričali smo sa igračima još u martu i nagovestili da ćemo im tada smanjiti plate za naredna tri meseca, a da ćemo za dalje da vidimo šta i kako. Kad je bilo novca, mi smo ogromnom broju igrača jednostrano povećali ugovore. Sada kada ga nema, prosto svi moramo da delimo sudbinu Crvene zvezde. Nemamo „gazdu“ kom ćemo da zapretimo i tražimo novac. Kad zaradimo – onda podelimo, kada nemamo – onda moramo da se „stisnemo“, ako želimo da Crvena zvezda ostane zdrav klub.

Veruje Terzić da su svi igrači saglasni sa odlukama koje su donete na višem nivou.

– Ako neko misli da mu je negde bolje, sad će zimski prelazni rok, pa možemo da sednemo i da se dogovorimo. To su dobri i pametni momci, svesni situacije da se plate smanjuju i mislim da neće biti problema. Razmišljali smo o depozitu, pa u slučaju da se ostvari ono što smo zacrtali – ulazak u Ligu šampiona, povratak publike na stadion, možda transferi mlađih igrača, pa da se to isplati. Ali ne sumnjam da ćemo naći zajednički jezik sa igračima. Kada je u aprilu „visila“ licenca, ostali smo bez planiranih prihoda, a založio sam svoj stan u kom živim s porodicom, jer je zahtev banke bio da se garantuje ličnom imovinom. Sve to govori da verujem u Zvezdu i ono što radimo.

Detaljnije je Terzić govorio i o dugu.

– Jednostavno, situacija je teška, ali mi kvartalno imamo kontrolu od strane UEFA. Redovno servisiramo naše obaveze i dug koji postoji ne opterećuje redovno i dnevno poslovanje. Ne postoji klub u Evropi koji nije dužan i nema gubitak zbog korone. U poslednjih šest i po godina smo poslovali sa 20 miliona evra u plusu, od kad sam tu. Da smo preuzeli klub na nuli, danas bi bili u  plusu 20 miliona evra. Ipak, morali smo da vraćamo dugove. Uz sve to, imamo investicije u Omladinsku školu, nove igrače, infrastrukturu. Vrednost igrača kada sam došao u klub je bila 17 miliona, a u januaru ove godine 60 miliona evra. Trenutno je 46 miliona usled situacije zbog korone, ali oporavkom tržišta se nadam da ćemo se vratiti na broj s početka godine.

Smatra Terzić da je obaveza Crvene zvezde da iz godine u godinu podiže lestvicu.

– Očekivanja u javnosti su takva i biću prepotentan, ali reći da se Crvena zvezda do mog dolaska mučila, a danas se podrazumeva da budemo šampioni. I navijače više ne zadovoljava titula, i mi smo svesni toga, pa se danas traži da uđemo u Ligu šampiona, iako je jasno da nas na tom putu čekaju mnogo bogatiji klubovi. Sva tri puta kada smo ušli u najelitnije evrospko takmičenje smo kretali od prvog kola kvalifikacija, a to se do tada u istoriji tog  takmičenja nije dogodilo. Da neko krene od prvog kola i uđe u grupnu fazu, a nama je to tri puta u nizu pošlo za rukom. I na tom putu smo se takmičili sa mnogo bogatijim klubovima, bilo je tu Salcburga, Krasnodara, Kopenhagena, Jang Bojsa koji imaju ogromne budžete. Imamo 30 miliona evra budžet, nama je na dnevnom nivou neophodno da imamo 80 hiljada evra. U suštini, svakog dana kada dođemo u klub, mi moramo da imamo taj novac. Za našu ligu je to preveliki budžet, ali je za Evropu i naše ciljeve u smislu ulaska u grupne faze mali. Ako smanjimo budžet, više nismo konkurentni. Ljudi često razdvajaju sportsko i poslovno, pa tvrde kako smo na sportskom nivou dobri, ali poslovno ne funkcionišemo tako dobro. Mora da se shvati da je to uzročno-posledično i neraskidivo. Sport moraju da isprate finansije u smislu mira u svlačionici, kupovinu igrača i isplaćivanje njihovih plata. Mi možemo da trošimo manje, ali to bi nas posledično dovelo do pada rezultata, ipak sportski rezultat generiše veliki prihod. Mora da se reinvestira. Ipak, mi smo zemlja apsurda, gde se kudi poslovni deo, a hvali Marko Petrović, pa se hvale sportski rezultati, a kritikuje Mitar Mrkela. Smatram da je Mrkela jedan od najboljih sportskih radnika u Srbiji i jedan od najboljih sportskih direktora koje je naša zemlja imala.  On shvata zahteve modernog fudbala, bio j e sedam godina u Zvezdi kao igrač, dugo kao funkcioner i direktor Omladinske škole i neshvatljivo mi je da neko sebi daje za pravo da ga pritikuje, a hvali sportske rezultate.

Ipak, smatra naš generalni direktor da su neke stvari mogle bolje da se urade.

– Crvenoj zvezdi je 2014. godine bio predviđen bankrot. Ipak,moglo je bolje, mada isključivo u detaljima. Ne verujem da iko realan može da misli da smo više puta mogli da uđemo u Ligu šampiona, ili da igramo proleće u Evropi, ili da osvajamo više titula, jer mi smo četiri puta u nizu šampioni. I te titule nisu osvajane sa bodom, već nekad i sa trideset boda više u odnosu na večitog rivala. Globalno i strateški ne vidim šta smso mogli bolje, jer smo zaista prevazišli sva očekivanja. Morali smo da budemo bolji u večitim derbijima i protiv Omonije. Morali smo da ih eliminišemo, ali format UEFA kvalifikacija podrazumeva dve utakmice, a nama je bilo uskraćeno pravo na revanš. Na Kipru je rezultat bio 1:1 i da nije bilo pandemije, mi bi imali dobar rezultat pred meč na našem stadionu i veliku šansu da prođemo dalje i igramo plej-of Lige šampiona. Ipak, toliko smo porasli kao klub da moramo da pobedimo Omoniju. Predstanivici smo Srbije, a igrali smo protiv ekipe sa Kipra koja je bolje rangirana država od nas na UEFA ranking listi. Ne sme ni to da se zanemari, ali kažem ko radi taj i greši.

Preuzima Terzić odgovoronst za sve dobre ili loše poteze koje naprave njegovi prvi saradnici.

– Ne želim da se na bilo koga svaljuje krivica, niti da se glorifikuje. Pre svega, sve loše što se desi u Crvenoj zvezdi je moja odgovornost, jer sam imao potpunu autonomiju u biranju saradnika. Kada trener pogreši – kriv sam, jer sam doveo Stankovića, kada Mrkela pogreši – opet sam kriv, jer sam i njega doveo. Ipak, kada se govori o dvodođenju igrača, nije Mrkela jedini koji se pita. On rukovodi skauting službom i predlaže, ali nijedan igrač ne može da dođe bez mog aminovanja. Mogao sam da stopiram njegove predloge, kao što to i Stanković može da učini, ali naglašavam da od kada sam ja u Crvenoj zvezdi – nijedan fudbaler nije došao bez saglasnosti stručnog štaba. Dok se ne usaglase trener i sportski direktor i ne dođu kod mene, igrač ne može da dođe. Ja mogu da kažem da je neko skup, da mi se ne sviđa i slično, jer ipak mislim da imam „oko“ za fudbal, dugo sam ga igrao i sve u životu što sam napravio, uradio sam zahvaljujući njemu. Većina igrača koji su došli u Zvezdu u prethodnih šest i po godina su zaslužili da dođu, ali njihov CV i prethodni klub nisu garant da će se dobro pokazati kod nas. Ovde je stalno pritisak i mnogi ne uspeju da se snađu, ali kada je neko zlonameran nađe grešku Đokoviću, pa tako i Mrkeli. Van la Para, Kanjas i Garsija su izvanredni igrači koji se nisu snašli kod nas. Van La Para je pet godina igrao u Engleskoj, koji srpski fudbaler može time da se pohvali? Kanjas je imao veliki udeo što smo ušli u Ligu šampiona, igrao je sve kvalifikacione utakmice. Nastupao u Španiji, Engleskoj, Grčkoj, takođe smatram da je i Garsija izvanredan igrač. To mislim i za Žandera koji bi nam i sad značio da je tu. Ipak, desi se da stranci pogreše u odlučujućoj utakmici. Tomane promaši penal, a Žander ga napravi, pa se u jeku snažnih emocija napravi negativna atmosfera i onda oni moraju da odu iz kluba. Zvezda je kompleksan sistem, mnogo vremena provodimo zajedno i ne možemo hirurški da odvojimo šta su čije nadležnosti, jer se to prepliće. Uvek ću stajati iza mojih saradnika i grešaka koje naprave, kao što ću i podržati njihove uspehe.

Smatra Terzić da Crvena zvezda nije grešila sa izborom trenera od kada je on došao u klub.

– Ponosan sam na činjenicu da, od kada sam u Zvezdi, retko kad smo menjali trenere i sva četvorica su bila pravi izbor. Lalatović je izvanredni mladi trener koji je došao u naš klub u teškom trenutku, ali je uradio veliki posao forsiranjem maldih igrača. Potom i Božović kom je severna tribina skandirala, pravila mu majice, a on imao 30 bodova više od Partizana, takođe i Milojević koji je doživeo skandiranja, a evo sada je tu i Stanković. Svi su oni pravi izbor, a stabilnost kluba se ogleda u tome da ne menjamo trenere na šest meseci. Imali smo i mi kriznih situacija, ali smo podržavali naše trenere. Zadovoljstvo je raditi sa Stankovićem, i gledati ga kako napreduje iz dana u dan. Baš smo razgovarali pre nekoliko dana, kada me je i on pitao – da li vidim njegov napredak, sve to uz osmeh koji zrači srećom i zadovoljstvom. Naravno da vidim. On je imao veliku fudbalsku karijeru kojom retko ko može da se pohvali, ali je kao trener početnik. Međutim, verovali smo u njega jer je pametan momak i čovek koji hoće da uči. Mnogo je napredovao u odnosu na period od pre godinu dana. Osetim to i kod sebe. Kada analiziram ono što sam radio pre dvadeset godina i danas, bude mi smešno kako je to tada izgledalo. Siguran sam da će Dejan Stanković biti veliki trener i da će imati trenersku karijeru u rangu sa igračkom. Kad javnost nije bila blagonaklona, podržali smo ga i sada nam se to vraća.

Govorio je Terzić o pojačanjima i zimskom prelaznom roku.

– Sve zavisi od odlazaka. Volim da u napadu imamo kvalitetne igrače koji prave razliku, jer to treba Crvenoj zvezdi. Nedostaje nam brzina, pogotovo na boku i na tome ćemo raditi. Zato je Milojević i insistirao na Van La Pari i Garsiji, jer je bio svestan da su mu neophodni brzi igrači koji mogu da naprave prednost na evropskom nivou. Nedostaje nam možda i više plemenitosti, kada se domaće ekipe „zatvore“. Radićemo na tome, limitira nas činjenica da je dozvoljeno da imamo samo četvoricu igrača, a kvalitetni srpski igrači koji igraju u inostranstvu su skupi. Što se Srnića tiče, mi igramo nekada i u formaciji 3-5-2, a trebaju nam bočni igrači koji mogu da odgovore ofanzivnim i defanzivnim zadacima. Pre tri meseca je tražio da trenira sa ekipom i svideo se Stankoviću. On je tražio da ga anagažujemo i trebalo bi danas ili sutra da potpiše ugovor. Neophodni su Zvezdi takvi ljudi i profesionalci. Što se Tošića tiče, pričali smo i jeste nam želja. On može da igra i levog štopera i levog beka, a fali nam fudbalera koji se bolje služe levom nogom, pogotovo kad dođu utakmice na kojima Rodić ne igra. Treba nam Tošić kao igrač i kao ličnost i rekao sam mu da se Zvezda ne takmiči sa recimo Bešiktašem u finansijskom smislu. On nama treba jer je ostvario trag i jer treba polako da se sprema na život posle igranja i na novu funkciju. Ima on pregršt motiva da dođe u Zvezdu, a to nisu finansijski, ali mogu da potvrdim da je želja svih u klubu.

Najavio je nastavak saradnje sa Milunovićem, kao i pregovore sa Sanogom i Boaćijem.

– Sa Milunovićem sigurno potpisujemo novi u govor. Nametnuo se kao lider svlačionice, saigrači ga zovu Deda ili Profesor, ali on je vođa tima. Izuzetna je ličnost i drago nam je što ostaje. Sa Sanogom pregovaramo, kao i sa Boaćijem. Nažalost imamo problem sa strancima, jer u prvenstvu možemo imati samo četvoricu u protokolu. Trebaju nam i brzi igrači po bokovima, a domaćih poput Radonjića i nema toliko. Moram i da istaknem da Birmančević neće pojačati Crvenu zvezdu, jer imamo dogovor sa navijačima da nećemo dovoditi igrače koji su debitovali za prvi tim večitog rivala, iako se radi o izvanrednom igraču. Posle Bosančića smo napravili takav dogovor i pridržavamo se toga.

Govorio je i o mladim fudbalerima i njihovim potencijalnim odlascima.

– Mislim da nas niko od mladih fudbalera u zimskom prelaznom roku neće napustiti, barem tako deluje u ovom trenutku. Potrudićemo se da završimo finansijku konstrukciju bez prodaje mladih igrača i mislim da smo u velikoj meri već sad obezbeidli finansije za proleće. Mislim da se ni oni zbog korone nisu razvili na pravi način i da će veću tržišnu vrednost imati na leto. Navijači moraju biti svesni da evropsko tržište ceni isključivo mlade igrač koji imaju do 24 godine. Čim to pređu, klubovi se vode filozofijom – šta će u Srbiji sa 25 godina ako su kvalitetni? Oni jednostavno hoće da plate isključivo mlade igrače. Zbog toga, moramo da vodimo računa o tome da ne zakasnimo sa njihovom prodajom, kako im cena ne bi padala. Igrači u poznim godinama mogu klub da nađu samo u Aziji ili na Bliskom istoku, destinacijama tog tipa. Mi smo ove sezone promovisali sedam mladih igrača, bili su na terenu protiv Rada. Posebno smo zadovoljni što je Dejan Stanković, kao Zvezdino dete, prepoznao šta je interes kluba i prioritet, te da ako hoćemo redovne plate, moramo prodavati mlade igrače, te imati balans između osvajanja trofeja, igranja Evrope i prodaje fudbalera. Tu su sad Nikolić, Petrović, Gavrić, Eraković, Radulović, Krstović, Lazetić koji je nedavno debitovao i koji je velika budućnost našeg kluba. Od januara ćemo imati još trojicu – Odadu, Stankovića i Bačanina, to su momci stasali u našim omladincima i našoj filijali Grafičar. Tako da ćemo na proleće imati deset mladih igrača i spremno ćemo stati iza njih, na njima je da se izbore za minute. Ipak, moguće je da neko od starijih fudbalera napusti klub. Neminovnost je da živimo od transfera, ali navijači ne treba da brinu. Godinama prodajemo igrače, a mi pravimo sve bolje i bolje rezultate.

Govorio je naš generalni direktor o Kangi, Kataiju, Pavkovu…

– Što se Kange tiče, Mrkela je juče izdao saopštenje gde je istakao da se takve stvari svuda dešavaju. Dođe do nesporazuma u žaru borbe, jer kada klub želi da bude bolji, dešavaju se takvi incidenti. Mi smo transparentni i ne želimo ništa da krijemo, a naš klub će uvek biti na strani trenera. Kanga će biti kažnjen na osnovu disciplinskog pravilnika kog imamo, ali on još ima dve i po godine ugovora i ne možemo zbog svakog nesporazuma prekidati saradnju sa nekim. Što se tiče incidenta na aerodromu, on se sukobio sa obezbeđenjem, ali ni oni nisu ispoštovali proceduru, jer u suštini ne smeju da preteresaju nečije lične stvari bez pitanja. Ipak, Kanga kao neko ko na svakom koraku treba da promoviše Crvenu zvezdu, ne sme da bude u fokusu negativnih dešavanja. Igrački, analiziraćemo njegove partije na kraju sezone, on je bio deo tima koji je dominantno završio jesenji deo prvenstva i  osvojio 11 bodova u Ligi Evrope, što niko u Srbiji nije uspeo da napravi i ponosni smo zbog toga. Katai ima zdravstvenih problema i to se saznalo slučajnim vađenjem laktata iz uha, ali mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da se oporavlja brže od očekivanog. Očekujem ga već na početku priprema spremnog za treniranje. Što se Pavkova tiče, imali smo razgovor i rekao sam mu da ne sme sebi da dozvoli da posle onakvih partija, bude četvrta opcija na poziciji napadača u Crvenoj zvezdi. On ima 26 godina, a ponaša se kao „penzioner“, iako mu kvalitet nije sporan. Rekao sam mu, ako sam ja kriv 99 posto, a ti samo jedan, prvo reši to tvoje i onda dođi da razgovaramo. On je svestan da Zvezda računa na njega, jer je malo takvih igrača. Moramo mu pomoći da se vrati u ritam, jer se radi o dečku kom je ceo stadion skandirao ime.

Odgovorio je Terzić na pitanje novinara oko toga kome Crvena zvezda pruža podršku što se tiče pozicije selektora Srbije.

– Piksi Stojković je veliko ime i čovek koji je obeležio istoriju Crvene zvezde i fudbala na ovim prostorima. Bilo kakav komentar na njegovu štetu nije primeren. On je čovek koji je obeležio epohu domaćeg fudbala, ali ne može da traži podršku od Zvezde, jer mi u ovoj konstalaciji odnosa i snaga, ne možemo da budemo uključeni u izbor selektora. Niti podržavamo, niti ne podržavamo i ne želimo da se uvlačimo u to. O svima mislimo sve najbolje, želimo im mnogo sreće, ali nismo adresa za davanje zvanične podrške.

Tvrdi Terzić da je Deju Savićeviću mesto na našem stadionu na utakmici sa Milanom.

– Nemam povratnu informaciju o njegovom odgovoru, što se tiče mog poziva. On je čovek koji je obeležio jedan period u Zvezdi i neko zbog koga se dolazilo na utakmice. Ostavio je trag i u Milanu i mesto mu je da bude na toj utakmici. Klub je iznad svih i bez obzira na odnose Terzića i Savićevića, on treba da bude tu. Ono što je on uradio za Crvenu zvezdu mu niko ne može oduzeti.

Za kraj, ponosno je Terzić govorio o društvenoj-odgovornosti koju je naš klub demonstrirao tokom čitave godine.

– Bili smo društveno-odgovorni, mnogima smo pomogli, pre svega finansijski. Donirali smo značajna sredstva bolnicama, pomogli klubovima u Sportskom društvu, kao i bivšim igračima i članovima kluba.  Trudićemo se da promovišemo prave vrednosti i u budućnosti- zaključio je Terzić.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama