Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda potopila Šabac

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su u zaostaloj utakmici 6.kola Superlige ekipu Šapca 12:9 (2:3, 4:4, 3:2, 3:0) na 25.maju.

Nastavili su pobedničku seriju izabranici Aleksandra Filipovića, i u zaostalim mečevima dižu formu pred završni turnir Kupa Srbije.

Iako su gosti iz Šapca imali tri gola prednosti na sredini drugog kvartala, Zvezda je valorizovala bolju igru u poslednjih osam minuta. Zvezdi je vođstvo u prvoj deonici donosio Veljko Tankosić, ali su Ćetković, Janković i Gardašević u poslednjoj sekundi pogađali na drugoj strani za 2:3.

Druga četvrtina je bila najefikasnija, videli smo po četiri gola na obe strane, Šabac je imao plus 3 na svom kontru, ali su Vićković i Marković smanjili. Na trideset sekundi do kraja poluvremena, posle jednog duela došlo je do verbačnog okršaja između Markovića i Stojanovića, koji su zaradili crvene kartone.

I u drugom, i u trećem kvartalu Zvezda je imala nekoliko prilika da preokrene rezultat u svoju korist, ali nije uspevala da savlada Vukadinovića u tim situacijama. To je uspeo Vukićević sa pet metara, dva puta je bio precizan, da bi u poslednjem minutu videli po još jedan gol na obe strane za 9:9 pred odlučujućih osam minuta.

Čekalo se Zvezdino vođstvo, crveno-beli su bili čvrsti u odbrani, Mišović dobio na samopouzdanju nakon nekoliko odbrana. I stigao je gol, pogodio je Basara, a odmah za njim i Smiljević. Šabac je imao igrača više, a Mišović odlično intervencijom sačuvao gol. Veljko Tankosić je na ulasku u poslednji minut meča, na isteku vremena za napad, potvrdio Zvezdinu pobedu, 12:9.

Tankosić i Vukićević su bili najefikasniji sa po 3 gola, Smiljević je postigao dva.

Crveno-bele očekuje duel sa Starim Gradom naredne srede za kraj prvog dela sezone Superlige i pred završni turnir Kupa Srbije. Sa skorom 6-1-1 trenutno su na deobi 2.mesta sa ekipom Novog Beograda, koja ima i meč manje.

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Sudije: Raković-Krstonošić, Golijanin. Isključenja: Crvena zvezda 6, Šabac 7. Crveni karton: Marković (Crvena zvezda), Stojanović (Šabac). Peterci: Crvena zvezda 2 (2).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Kasum 1, Marković 1, Subotić, Trtović, Vićković 1, Basara 1, Vukićević 3, Šulc, Stojanović, Aleksić, Smiljević 2. Trener: Aleksandar Filipović.

ŠABAC: Vukadinović, Eraković, Marković 2, Repanović, Tkač 1, Ilić, Vučinić, Gardašević 1, Janković 2, Tonković, Stojanović 1, Velkić, Marić, Ćetković 2. Trener: Emil Nikolić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama