Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда потопила Шабац

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у заосталој утакмици 6.кола Суперлиге екипу Шапца 12:9 (2:3, 4:4, 3:2, 3:0) на 25.мају.

Наставили су победничку серију изабраници Александра Филиповића, и у заосталим мечевима дижу форму пред завршни турнир Купа Србије.

Иако су гости из Шапца имали три гола предности на средини другог квартала, Звезда је валоризовала бољу игру у последњих осам минута. Звезди је вођство у првој деоници доносио Вељко Танкосић, али су Ћетковић, Јанковић и Гардашевић у последњој секунди погађали на другој страни за 2:3.

Друга четвртина је била најефикаснија, видели смо по четири гола на обе стране, Шабац је имао плус 3 на свом контру, али су Вићковић и Марковић смањили. На тридесет секунди до краја полувремена, после једног дуела дошло је до вербачног окршаја између Марковића и Стојановића, који су зарадили црвене картоне.

И у другом, и у трећем кварталу Звезда је имала неколико прилика да преокрене резултат у своју корист, али није успевала да савлада Вукадиновића у тим ситуацијама. То је успео Вукићевић са пет метара, два пута је био прецизан, да би у последњем минуту видели по још један гол на обе стране за 9:9 пред одлучујућих осам минута.

Чекало се Звездино вођство, црвено-бели су били чврсти у одбрани, Мишовић добио на самопоуздању након неколико одбрана. И стигао је гол, погодио је Басара, а одмах за њим и Смиљевић. Шабац је имао играча више, а Мишовић одлично интервенцијом сачувао гол. Вељко Танкосић је на уласку у последњи минут меча, на истеку времена за напад, потврдио Звездину победу, 12:9.

Танкосић и Вукићевић су били најефикаснији са по 3 гола, Смиљевић је постигао два.

Црвено-беле очекује дуел са Старим Градом наредне среде за крај првог дела сезоне Суперлиге и пред завршни турнир Купа Србије. Са скором 6-1-1 тренутно су на деоби 2.места са екипом Новог Београда, која има и меч мање.

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Раковић-Крстоношић, Голијанин. Искључења: Црвена звезда 6, Шабац 7. Црвени картон: Марковић (Црвена звезда), Стојановић (Шабац). Петерци: Црвена звезда 2 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Касум 1, Марковић 1, Суботић, Тртовић, Вићковић 1, Басара 1, Вукићевић 3, Шулц, Стојановић, Алексић, Смиљевић 2. Тренер: Александар Филиповић.

ШАБАЦ: Вукадиновић, Ераковић, Марковић 2, Репановић, Ткач 1, Илић, Вучинић, Гардашевић 1, Јанковић 2, Тонковић, Стојановић 1, Велкић, Марић, Ћетковић 2. Тренер: Емил Николић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама