Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Sram te bilo, Saša!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su još jedan, deseti, poraz u Evroligi. I ovaj, kao i ko zna koji put, crveno-beli su odigrali katastrofalno u određenim trenucima meča i, možemo slobodno reći, sami sebi presudili.

Na našem portalu smo već nekoliko puta pisali o igri Zvezdinih košarkaša, kao i uzrocima poraza. Apostrofirali smo loše vođenje ekipe, narušenu hemiju nakon dolazaka određenih pojačanja tj. doselekcije, ali ovaj put želimo da se osvrnemo direktno na izjavu trenera Crvene zvezde, Saše Obradovića, koja je doslovno skandalozna.

Naime, mnogi (ili bolje rečeno većina) Zvezdini navijači bili su rezignirani velikim brojem stranaca u našoj ekipi. Istina za volju, malo je kvaliteta među domaćim igračima koju su u bili u ponudi, a oni kvalitetniji su otišli na mesta gde se bolje plaća, pa je neminovnost bila dovođenje stranaca. Ipak, doselekcija ekipe je bila urađena potpuno pogrešno, pa je hemija tima (koja je na startu sezone bila odlična) velikom merom narušena. Tu je posebnu ulogu imala Obradovićeva odluka da već na prvom meču (utakmica Himki – Crvena zvezda), novopridošlici O’Brajantu ne samo dodeli veliku minutažu, nego mu da toliku slobodu kakvu niko nikad nije video.

Upravo od tog meča sa Himkijem nastao je pad u Zvezdinoj igri koji je kulminirao serijom poraza u Evroligi, kao i porazom od Budućnosti u ABA takmičenju. U međuvremenu trener Obradović je tolerisao divljanja nekih pojačanja (stranaca) dok je i za najmanju grešku disciplinu trenirao na domaćim igračima.

I onda je sve kulminiralo nakon jučerašnjeg poraza od Albe. Onaj ko je gledao utakmicu video je da su domaći igrači odigrali veoma dobro i da su nas poraza (pored Obradovićevih loših odluka) koštali stranci. Ali nakon meča Saša Obradović je, umesto da preuzme krivicu za ovu seriju poraza na sebe, dao sebi za pravo da kaže sledeće:

“Dobro je to što su igrači iz Srbije u jednom delu bili veoma dobri, ali su u drugim momentima pravili početničke greške”.

Saša, ti koji si birao ovu ekipu, koji si odlučio oko dovođenja ovolikog broja stranih igrača, koji treniraš strogoću nad domaćim igračima, a i pored svega toga nižeš poraz za porazom u Evroligi, i ekipa ti je izuzetno neubedljiva protiv glavnih konkurenata u ABA takmičenju, nemaš prava da prozivaš niti jednog domaćeg igrača. Zato ti otvoreno kažemo: SRAM TE BILO, SAŠA! Treba da se stidiš ovakve izjave!

Autor: CZBG, Dario K.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

11 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Svaka čast za tekst!!!
    Svaka reč je na svom mestu. Ja nisam mogao da verujem, da smo od dvanaest poena razlike, spali na koš razlike za manje od minuta aktivne igre… Da li ljudi mogu to da svare?!?!? Čovek nije umeo da kaže igračima da stanu na loptu i odigraju napad od 20 sekundi!!!
    KAKO PRIMIŠ 11 poena za manje od minut, kako???

    • Svaka na mestu.. Da nas urnišu one dve njuške sa deset rrojki, da nasmejani bolid od 206 diže trojicu igrača i pod košem ne može da odigra, sramota.. Loše selektieana ekipa, loše vođena.. Ubice srpske košarke, bez obzira na igračke zasluge treba da se pokupi i da časnu ostavku.. Nije dorastao ni pomoćnik nekome da bude

  • Više me nije briga šta kaže,ne radi ništa!!!Nikad gore igre svih stranaca ,izgoreće i Simanić i Dobrić i Davidovac,i svi naši momci.Tako je Kari Pešić upropastio Nedovića.Sale,sem sto si naš ciganin,sve drugo,a važnije je n u l a!!!

  • Ovo gore je čista glupost!
    Sale se tu ne pita ništa, to svi dobro znamo, ali onaj Čović treba da leti iz Zvezde, eno mu privatni FMP!

  • Dario, sa kojeg medija je prenesena njegova izjava i je li integralna verzija ili je neka preformulisana?
    Pošto u sportskom žurnalu ima sasvim drugi tekst, drugačija konotacija.

Skoči na traku sa alatkama