Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Срам те било, Саша!

Фото: Starsport

Кошаркаши Црвене звезде доживели су још један, десети, пораз у Евролиги. И овај, као и ко зна који пут, црвено-бели су одиграли катастрофално у одређеним тренуцима меча и, можемо слободно рећи, сами себи пресудили.

На нашем порталу смо већ неколико пута писали о игри Звездиних кошаркаша, као и узроцима пораза. Апострофирали смо лоше вођење екипе, нарушену хемију након долазака одређених појачања тј. доселекције, али овај пут желимо да се осврнемо директно на изјаву тренера Црвене звезде, Саше Обрадовића, која је дословно скандалозна.

Наиме, многи (или боље речено већина) Звездини навијачи били су резигнирани великим бројем странаца у нашој екипи. Истина за вољу, мало је квалитета међу домаћим играчима коју су у били у понуди, а они квалитетнији су отишли на места где се боље плаћа, па је неминовност била довођење странаца. Ипак, доселекција екипе је била урађена потпуно погрешно, па је хемија тима (која је на старту сезоне била одлична) великом мером нарушена. Ту је посебну улогу имала Обрадовићева одлука да већ на првом мечу (утакмица Химки – Црвена звезда), новопридошлици О’Брајанту не само додели велику минутажу, него му да толику слободу какву нико никад није видео.

Управо од тог меча са Химкијем настао је пад у Звездиној игри који је кулминирао серијом пораза у Евролиги, као и поразом од Будућности у АБА такмичењу. У међувремену тренер Обрадовић је толерисао дивљања неких појачања (странаца) док је и за најмању грешку дисциплину тренирао на домаћим играчима.

И онда је све кулминирало након јучерашњег пораза од Албе. Онај ко је гледао утакмицу видео је да су домаћи играчи одиграли веома добро и да су нас пораза (поред Обрадовићевих лоших одлука) коштали странци. Али након меча Саша Обрадовић је, уместо да преузме кривицу за ову серију пораза на себе, дао себи за право да каже следеће:

“Добро је то што су играчи из Србије у једном делу били веома добри, али су у другим моментима правили почетничке грешке”.

Саша, ти који си бирао ову екипу, који си одлучио око довођења оволиког броја страних играча, који тренираш строгоћу над домаћим играчима, а и поред свега тога нижеш пораз за поразом у Евролиги, и екипа ти је изузетно неубедљива против главних конкурената у АБА такмичењу, немаш права да прозиваш нити једног домаћег играча. Зато ти отворено кажемо: СРАМ ТЕ БИЛО, САША! Треба да се стидиш овакве изјаве!

Аутор: ЦЗБГ, Дарио К.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

11 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама