Košarka Košarka/Vesti

“Kino” Kolom novi plejmejker Crvene zvezde

Španski reprezentativac i bivši plejmejker Valensije Hoakim „Kino“ Kolom novo je pojačanje Crvene zvezde!

Iskusni 32-godišnji organizator igre (Andora La Vela, rođen 01.11.1988. godine) koji je potpisao ugovor na jednu sezonu sa opcijom produženja na još jednu, doneće na poziciji organizatora igre veliki kvalitet i neophodno iskustvo.

Kolom koji je rodom iz Andore, visok je 189 centimetara, a u dosadašnjoj karijeri iskustvo je sticao prvo u španskim klubovima : Saragosi, Estudijantesu, Bilbau, da bi internacionalnu karijeru započeo vrlo zapaženim trogodišnjim boravkom u ekipi Uniksa iz Kazanja. Nakon kratke epizode u turskom Bašakšehiru, tokom sezone 2018-2019 prešao je u Valensiju za koju je nastupao sezonu i po.

Kolom, koji je prošao sve mlađe selekcije Španije, osvajač je zlatne medalje na SP u Kini, a individualne nagrade koje je osvajao tokom svog boravka u Uniksu najbolje govore i o njegovoj igri: bio je član najbolje petorke Evrokupa, najbolji asistent VTB lige i najbolji šesti igrač takmičenja koje se igra na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza.

Odlikuje ga odličan pregled igre, brojne asistencije, dobar prodor i na prvom mestu timska igra u kojoj Kolom na prvom mestu razigrava saigrače i ekipu.

Hoakim „Kino“ Kolom u Crvenoj zvezdi nosiće dres sa brojem 55.

“Quino” Bienvenido a Estrella Roja!

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Who's Online

Skoči na traku sa alatkama