Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Имамо снагу за нову победу

Црвена звезда ће сутра од 16 часова гостовати екипи Металца у оквиру 18. кола Суперлиге, а позитивна очекивања пред меч има шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

– Имамо и ротацију и снагу и жељу и вољу да приведемо полусезону крају на прави начин. Прошли смо у шеснаестину финала Лиге Европе, сутра завршавамо првенство за ову годину, у петак ћемо надам се проћи даље и у Купу. То су три фронта на која циљамо ове године и морамо имати снаге за обе утакмице – почео је Станковић.

Детаљније је анализирао шеф стручног штаба нашег тима екипу Металца.

– То је тим који стално жели да игра фудбал на челу са тренером Лазетићем. И када су губили код куће, успевали су да преокрену резултат, али и када су имали предност, противници су их стизали. Не одустају од свог стила, али ми ћемо пробати да забележимо победу и освојимо нова три бода. Потрудићемо се да им одузмемо све квалитете који имају, али је приметно да они играју боље из меча у меч. Имају времена за тренинге и уигравање, и то је предност свих екипа које играју против Црвене звезде. Ми немамо времена за то, код нас је распоред четвртак-недеља и само размишљамо о утакмицама и опоравку. С друге стране, они имају по недељу дана да се спремају, међутим, навикли су играчи које тренирам на то и сматрам, без потцењивања, да нам је довољан и један дан да одузмемо противнику оно што раде најбоље, те да имплементирамо нашу игру. Што се тиче тога да ли ће момци који су поникли у Партизану имати мотив више против нас у мечу, не знам, вероватно хоће, невезано за то где су фудбалски стасали, генерално, свако жели да се докаже против Црвене звезде. Ипак, ми Идемо по победу и о другом резултату не размишљамо.

Станковић није превише говорио о Лиги Европе, већ је искључиво био фокусиран на наредна два меча.

– Тренутно размишљамо о Металцу, па о Раду, па о одмору. Има два месеца до те утакмице и желимо да се у миру најбоље могуће спремимо, те да будемо прави. Циљ је остварен, сада нам преостаје да уживамо и да не одустајемо, али заиста размишљам само о  томе да ово полусезону приведемо крају на прави начин – закључио је Станковић.

Дејан Станковић је искористио прирлику да изјави саушчешће породици преминулог Золтана Саба, тренера ТСЦ-а.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама