Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši ispustili pobedu u Aranđelovcu

Crvena zvezda je imala sedmerac za veoma vrednu pobedu u Aranđelovcu na pet sekundi pre kraja utakmice, koji nije iskoristila, pa je Šamot sačuvao bod – 27:25 (11:12).

Pobeda u Aranđelovcu bi značila Zvezdi mnogo u svakom smislu pred pauzu. I na psihološkom planu, i u borbi za plej-of, i po pitanju samopouzdanja pred nastavak sezone, u kojoj bi u manjoj meri zavisila od rezultata ostalih utakmica.

Nakon početne prednosti silno motivisane ekipe Šamota, zatim i igre gol za gol u kojoj su se timovi smenjivali u vođstvu, Zvezda je imala priliku da se rezultatski odlepi, koju nije iskoristila, ali je ipak golom Matičića imala gol prednosti na poluvremenu, 11:12.

I u nastavku je viđena velika borba i česta promena rezultata i vođstva do samog finiša. Obe ekipe su imale veliku priliku da se „osiguraju“ pre finiša: Zvezda dva penala pri vođstvu koje je promašila, Šamot i dva igrača više da u samom finišu prelomi susret u svoju korist, ali je Matičić koristio svaku grešku da održi rezultat. Isti igrač je i pogodio za Zvezdino vođstvo u poslednjem minutu, a Avramovićev udarac je veoma srećno završio u mreži na deset sekundi pre kraja. Crveno-beli su iskoristili što je Šamot imao sedmog igrača u polju i organizovali „brzi centar“ a Živojinović nepropisno zaustavio udarac Matičićev udarac. Upravo je Viktor Matičić imao priliku da savlada Simića i donese dva boda, ali je bivši golman Crvene zvezde zaustavio njegov udarac i sačuvao gbod svojoj ekipi.

Matičić je bio najefikasniji sa 12 golova, Ivan Horvat je postigao 6.

Zvezda zaostaje bod za Novim Pazarom, koji ima i utakmicu manje na 4.mestu. Arkus liga se nastavlja 30.januara 2021.godine, crveno-beli će dočekati Obilić.

11.kolo, ARKUS liga

ŠAMOT – CRVENA ZVEZDA 27:27 (11:12)

Aranđelovac, hala: SRC „Šumadija“. Bez gledalacaSudije: Dušan Cvetković i Igor Nikolić (Leskovac). Isključenja: Šamot 10, Crvena zvezda 8 minuta. Crveni karton: Nemanja Radosavljević (Šamot). Sedmerci: Šamot 3(3), Crvena zvezda 12(9).

ŠAMOT: MaksimovićPreković, Ilić, Ranković 3, Avramović 1, Radosavljević 1, Živojinović 5, Anić, Dragutinović 9 (2), Marić, Lomić 2, Milinić 4(1), Živković, Stojković, Simić, Mitrović. Trener: Slobodan Jedoksić.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Đurović 2, Horvat 6(1), Stevović, Todorović 1, Milunović, Jović 1, Ljubojević, Majes, Rajičević 2, Jelić, Matičić 12(8), Blagojević, Breti, Bogojević 2, Rogan 1. Trener: Žikica Milosavljević.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama