Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda na Fajnal foru Kupa Srbije

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Vojvodinu 10:5 na 25.maju u okviru četvrtfinala Kupa Srbije i obezbedili plasman na završni turnir.

Odmorniji, svežiji su bili crveno-beli za razliku od duela u sredu i to se odmah osetilo i u bazenu, što je donelo i drugu pobedu nad Vojvodinom u razmaku od tri dana. Trener Filipović nije mogao da računa na Radovića i Šulca.

Zvezda je već na poluvremenu imala visoku prednost. Nakon prvih osam minuta crveno-beli su vodili 4:0. Vićković i Kasum su doveli Zvezdu u prednost, a nakon što nisu iskoristili peterac Novosađani, dve majstorije Basare i Subotića duplirali su razliku. U drugom periodu Vukićević je pogodio za 5:0.

Vojvodina je prvi gol postigla na isteku petog minuta trećeg kvartala, a onda je usledila Zvezdina serija 4:0 i potvrda pobednika. U poslednjoj četvrtini smo videli goleadu, Vojvodina je uspela da smanji minus, a Marković drugim golom da postavi konačnih 10:5.

Lazar Vićković, Ivan Basara i Dušan Marković su postigli po 2 gola, Kasum, Subotić, Vukićević i Tankosić po jedan.

Učesnici završnog turnira Kupa Srbije koji se održava 28. i 29.decembra osim Crvene zvezde su Novi Beograd, Radnički Kragujevac i Partizan.

Crvena zvezda u sredu igra novi meč, zaostali 6.kola protiv Šapca, na svom bazenu.

Crvena zvezda – Vojvodina 10:5 (4:0, 1:0, 1:1, 4:4)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Sudije: Putniković i Anđelić. Isključenja: Crvena zvezda 10, Vojvodina 6. Peterci: Crvena zvezda 2 (2), Vojvodina 2 (1)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum 1, Marković 2, Subotić 1, Trtović, Vićković 2, Basara 2, Vukićević 1, Stojanović, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović

VOJVODINA: Gavrilović, Marić 1, Brešćanski, Mitrović, Tintor, Vasin 1, Prekogačić 1, Radovanlija 1, Tubić, Trkulja, Trapara, Gusarov 1, Popadić. Trener: Darko Bilić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama