Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда на Фајнал фору Купа Србије

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Војводину 10:5 на 25.мају у оквиру четвртфинала Купа Србије и обезбедили пласман на завршни турнир.

Одморнији, свежији су били црвено-бели за разлику од дуела у среду и то се одмах осетило и у базену, што је донело и другу победу над Војводином у размаку од три дана. Тренер Филиповић није могао да рачуна на Радовића и Шулца.

Звезда је већ на полувремену имала високу предност. Након првих осам минута црвено-бели су водили 4:0. Вићковић и Касум су довели Звезду у предност, а након што нису искористили петерац Новосађани, две мајсторије Басаре и Суботића дуплирали су разлику. У другом периоду Вукићевић је погодио за 5:0.

Војводина је први гол постигла на истеку петог минута трећег квартала, а онда је уследила Звездина серија 4:0 и потврда победника. У последњој четвртини смо видели голеаду, Војводина је успела да смањи минус, а Марковић другим голом да постави коначних 10:5.

Лазар Вићковић, Иван Басара и Душан Марковић су постигли по 2 гола, Касум, Суботић, Вукићевић и Танкосић по један.

Учесници завршног турнира Купа Србије који се одржава 28. и 29.децембра осим Црвене звезде су Нови Београд, Раднички Крагујевац и Партизан.

Црвена звезда у среду игра нови меч, заостали 6.кола против Шапца, на свом базену.

Црвена звезда – Војводина 10:5 (4:0, 1:0, 1:1, 4:4)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Путниковић и Анђелић. Искључења: Црвена звезда 10, Војводина 6. Петерци: Црвена звезда 2 (2), Војводина 2 (1)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум 1, Марковић 2, Суботић 1, Тртовић, Вићковић 2, Басара 2, Вукићевић 1, Стојановић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић 1, Брешћански, Митровић, Тинтор, Васин 1, Прекогачић 1, Радованлија 1, Тубић, Тркуља, Трапара, Гусаров 1, Попадић. Тренер: Дарко Билић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама