Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Бачка 2:0 (0:0)

Тријумфовали су фудбалери Црвене звезде у оквиру 18. кола Суперлиге и савладали екипу Бачке резултатом 2:0. Поготке за тим Дејана Станковића, чиме је утврђена још једна победа, постигли су Мирко Иванић и Дијего Фалћинели.

Црвена звезда – Бачка 2:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Драган Чоловић.

Стрелци: Иванић у 46. и Фалћинели у 56. минуту.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић (од 46. Гајић), Панков, Милуновић, Родић (од 66. Ераковић), Саного, Петровић (од 46. Боаћи), Николић, Бен (од 66. Вукановић), Иванић, Фалћинели (од 77. Павков).

Резерве: Борјан, Гајић, Дегенек, Ераковић, Симић, Спиридоновић, Вукановић, Радуловић, Боаћи, Павков, Крстовић.

Бачка: Милојевић, Парађина, Рађен, Здравковић, Мијатовић, С. Стојановић (од 84. Маринковић), Шкорић, Ратковић (од 72. Велемир), Ескић (од 61. М. Стојановић), Гаврић (од 84. Томовић), Писачић (од 84. Зличић).

Резерве: Крндија, Веселиновић, Томовић, Пантић, Велемир, Њамцуловић, Зличић, Бабић, М. Стојановић, Маринковић.

Уручио је наш спортски директор Митар Мркела нападачу Ричмонду Боаћију дрес са бројем 100, који симболизује одигране утакмице голгетера из Гане у дресу Црвене звезде.

Већ после тридесетак секунди су могли црвено-бели да „начну“ мрежу ривала. Иванић је пробио по левом боку и одиграо оштар пас у петерац, али су интервенисали штопери Бачке, премда је акција у потпуности завршена када је Петровић шутирао са двадесетак метара и прописно намучио Милојевића.

Шутирао је Иванић у седмом минуту искоса са леве стране после одбитка, али је поново Милојевић добро одбранио. Потом су уследиле четири прилике за Немању Милуновића. Толико удараца је од осмог до 21. минута упутио ка голу противника наш штопер и то после прекида – главом, али се резултат није мењао. У међувремену је и Рађен умало постигао ауто-гол, када је Бен у 17. минуту пробио по десном боку и заврнуо лопту у петерац.

Још једном је запретио Милуновић, али овог пута ногом. Играо се 32. минут када је наш штопер поново после корнера шутирао, али је Милојевић врховима прстију успео да пошаље лопту преко пречке. Комбиновали су Иванић и Гобељић у 38. минуту, када је наш бек наменио лопту за Фалћинелија, међутим, штопери Бачке су деловали фокусирани и у тој ситуацији. Најконкретнију прилику су црвено-бели имали у 42. минуту, када је Фалћинели, без размишљања, шутирао, али само успео да затресе пречку, а онда је и Бен у последњим тренуцима полувремена намучио Милојевића, премда се на одмор отишло без голова.

Двоструку измену је на старту другог полувремена направио Станковић па су се на терену нашли Гајић и Боаћи, а ван игре изашли Гобељић и Петровић. Међутим, на погодак се није дуго чекало. Нашао се Бен на десном боку и шутирао, Милојевић је успео да одбрани, али је лопта стигла право до Иванића који је захватио волејем и мајсторски погодио мрежу у 46. минуту. Потпуна иницијатива црвено-белих крунисана је још једним поготком, и то свега десет минута касније у односу на први. Играо се 56. минут када је Николић са десетак метара шутирао у угао Милојевићевог гола, чувар мреже Бачке је успео да одбрани ударац, али је лопта стигла из одбитка до Фалћинелија који је рутински матирао ривала и удвостручио предност.

Две сјајне прилике имао је Боаћи, али није успео да се упише у стрелце. Прво је у 61. минуту био изблокиран после ударца ногом искоса са леве стране, а онда је три минута касније био највиши у скоку после Беновог ударца из угла, међутим, лопта је завршила тик поред стативе. Станковић је наставио да мења па је шансу указао Ераковићу и Вукановићу уместо Родића и Бена. Правио је Боаћи велике проблеме одбрани ривала, а и у 77. минуту му је мало фалило да искористи сјајан пас Иванића и матира Милојевића, али је голман Бачке био за нијансу бржи.

Станковић је шансу указао и Павкову уместо Фалћинелија. Комбинација Гајића и Вукановића из 83. минута је завршена тако што је наш нападач главом са десетак метара из дотрчавања шутирао преко гола. До краја меча су у још неколико наврата фудбалери нашег тима претили, пре свега је то чинио Боаћи, али се резултат није мењао, а изабраници Дејана Станковића освојили нова три бода.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама