Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda gostuje FMP-u (Subota, 12 časova)

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon tesnog poraza od Olimpijakosa, izlaze na teren već nepunih 40 sati kasnije.

Utakmicom sa FMP-om u Železniku, crveno-beli otvaraju 10.kolo ABA lige. Meć u dvorani FMP Arena igra se u subotu od 12 časova.

Vremena za pripremu ovog meča nakon izuzetno teške i fizički zahtevne utakmice sa Olimpijakosom nema, ali trener Saša Obradović očekuje da ekipa odigra dobru utakmicu i osvoji bodove pred nove obaveze u Evroligi i duplo kolo koje očekuje crveno-bele:

– Već smo napomenuli da je izuzetno teško odigrati utakmice u ABA ligi, nakon ogromne potrošnje u Evroligi. Očekuje nas meč sa ekipom koja je bila pogođena virusom, nisu trenirali dosta dugo, ali su po povratku na teren pokazali da imaju kvalitet i moramo da ih shvatimo maksimalno ozbiljno. Izgubili su meč u Podgorici na jednu loptu, odigrali su i dobar meč protiv Igokee koji su izgubili u poslednjem minutu. Dakle, moramo da pokažemo maksimalan pristup i koncentraciju protiv jedne ekipe koja ima kombinaciju iskusnih i mladih igrača – rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić:
– Čeka nas teška utakmica, nismo imali puno vremena za oporavak od utakmice sa Olimpijakosom. Ekipa FMP-a je svake godine spoj dobrih i mladih igrača, dobro se poznajemo, odigrali smo i jednu trening utakmicu na početku sezone. Nosioci igre su vrlo iskusni i dobri igrači: Čović, Lešić, Nenadić, Ulubaj…tu su i Đorđević, Lazarević…znamo da je tu uvek i neki mladi i talentovan igrač spreman da uskoči na veliku scenu. Imali su dosta problema sa Koronom, ali su već u sredu u Laktašima pokazali da podižu formu, a kvalitet utakmicom u Podgorici gde su imali loptu i šuteve za pobedu. Znamo da neće biti lako, ali želimo pobedu, nakon dva tesna i nesrećna poraza, kako bi na pravi način krenuli u nedelju u kojoj nas očekuju još tri vrlo zahtevne i važne utakmice – rekao je Lazić.

Meč FMP-Crvena zvezda mts igra se u subotu od 12 časova, a naredni meč u kome su crveno-beli domaćini je protiv berlinske ALBE u utorak od 19 časova u 14.kolu Evrolige.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama