Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда гостује ФМП-у (Субота, 12 часова)

Кошаркаши Црвене звезде мтс након тесног пораза од Олимпијакоса, излазе на терен већ непуних 40 сати касније.

Утакмицом са ФМП-ом у Железнику, црвено-бели отварају 10.коло АБА лиге. Мећ у дворани ФМП Арена игра се у суботу од 12 часова.

Времена за припрему овог меча након изузетно тешке и физички захтевне утакмице са Олимпијакосом нема, али тренер Саша Обрадовић очекује да екипа одигра добру утакмицу и освоји бодове пред нове обавезе у Евролиги и дупло коло које очекује црвено-беле:

– Већ смо напоменули да је изузетно тешко одиграти утакмице у АБА лиги, након огромне потрошње у Евролиги. Очекује нас меч са екипом која је била погођена вирусом, нису тренирали доста дуго, али су по повратку на терен показали да имају квалитет и морамо да их схватимо максимално озбиљно. Изгубили су меч у Подгорици на једну лопту, одиграли су и добар меч против Игокее који су изгубили у последњем минуту. Дакле, морамо да покажемо максималан приступ и концентрацију против једне екипе која има комбинацију искусних и младих играча – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић:
– Чека нас тешка утакмица, нисмо имали пуно времена за опоравак од утакмице са Олимпијакосом. Екипа ФМП-а је сваке године спој добрих и младих играча, добро се познајемо, одиграли смо и једну тренинг утакмицу на почетку сезоне. Носиоци игре су врло искусни и добри играчи: Човић, Лешић, Ненадић, Улубај…ту су и Ђорђевић, Лазаревић…знамо да је ту увек и неки млади и талентован играч спреман да ускочи на велику сцену. Имали су доста проблема са Короном, али су већ у среду у Лакташима показали да подижу форму, а квалитет утакмицом у Подгорици где су имали лопту и шутеве за победу. Знамо да неће бити лако, али желимо победу, након два тесна и несрећна пораза, како би на прави начин кренули у недељу у којој нас очекују још три врло захтевне и важне утакмице – рекао је Лазић.

Меч ФМП-Црвена звезда мтс игра се у суботу од 12 часова, а наредни меч у коме су црвено-бели домаћини је против берлинске АЛБЕ у уторак од 19 часова у 14.колу Евролиге.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама