Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda prokockala pobedu svojim i sudijskim greškama

Foto: Euroleague.net

Crvena zvezda nije uspela da se vrati na pobednički kolosek u Evroligi. Večeras je u Beogradu bolji bio Olimpijakos koji je, uz neke evidentne greške u igri naše ekipe, imao i svesrdnu pomoć sudija, pa su odneli pobedu 79:81.

Jordan Loyd - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20
Foto: Euroleague.net

1/4 30:16

Crveno-beli su odlično odigrali prvu četvrtinu. Odbrana je odradila fantastičan posao, i zaustavila skoro sve napade. Jedino je Slukas pravio probleme nešem timu. Ali Zvezda je u napadu odigrala veoma smireno i pre svega trojkama Voldena (2), O’Brajanta (2), Rita i Kuridže ostvarila prednost od 14 koševa razlike. 

2/4 45:37 (15:21)

Druga četvrtina bila je dosta slabija od prve. Zvezda je igrala dobro u odbrani, ali opet je napad, kao u nekim prethodnim utakmicama, zakazao. Mučili su se crveno-beli da pronađu put do koša Olimpijakosa što je gostima dalo krila i uspeli su Zvezdinu prednost da spuste na samo osam poena. Treba reći da je i Lojd (od koga se u crveno-belom taboru najviše očekivalo) svoje prve poene postigao tek u 15. minuti ovog meča, a šut za tri poena mu je bio 0/4. Jedinu trojku u ovom periodu za našu ekipu postigao je Branko Lazić.

Ipak, donekle su ovaj period obeležile i sudijske greške. Prvo delioci pravde nisu videli korake gostiju, nakon čega je trener Zvezde, Saša Obradović, dobio tehničku grešku, a pored slobodnog bacanja gosti su u istom napadu pogodili trojku. Takođe, neverovatno je da sudije nisu videle očigledan prekršaj nad Džordanom Lojdom kada je ovaj krenuo ka košu. Ipak, gosti nisu uspeli da učine nešto više pa se sa rezultatom 45:37 otišlo na odmor.

3/4 61:62 (16:25)

Vrlo rano u ovom periodu Volden je dobio treću ličnu, pa je Lojd morao da igra na poziciji pleja gde je bio dodatno opterećen. Igrala se zaista rudarska košarka, a Herison (Olimpijakos) postiže tri trojke zaredom i smanjuje na 52:51. Elis dovodi Oli u vodstvo 52:53. Ipak, sudije su tek tada pogledale snimak kada je Slukas pogodio za dva, a sudije dosudile trojku, pa je rezultat bio izjednačen 52:52. Kuridža donosi trojkom novo vodstvo crveno-belima 55:54. Nastavila se rovoska borba sa obe strane, a Dobrića na 1:38 do kraja donosi tri poena prednosti 60:57. Ipak, Olimpijakos je uspeo da preokrene rezultat i da u poslednju četvrtinu uđe sa poenom prednosti. 

4/4 79:81 (18:19)

Zvezdu kao da je demoralisalo ovo vodstvo Olimpijakosa, pa je poslednji period počeo sa serojom 5:0 za goste (Spanulis za dva i trojka Pritenzisa), što je nateralo Obradovića da traži tajm aut. Nije tajm aut doneo ništa dobro, pa Lorencakis trojkom donosi maksimalnu prednost gostima (61:70). Ipak, Zvezda se preko Kuridže, Brajanta, Davidovca i Lojda vratila u igru (69:70). Posle toga gosti prave seriju od 4:0, ali Lojd pogađa trojku uz faul, ali nije iskoristio slobodno bacanje, pa je rezultat ostao 72:74. Lojd donosi Zvezdi izjednačenje 76:76, Printezis pravi faul u napadu, a Zvezda to ne koristi, pa se rezultat ne menja. U tom trenutku ostalo je samo 2 minuta do kraja, a gosti prave još jedan faul u napadu. To koristi O’Brajant koji pogađa dva slobodna bacanja za 78:76 (1:30 do kraja). Zvezda uspeva da se odbrani, ali Davidovac pravi faul u napadu i rezultat se ne menja (54 sekunde do kraja). Printezis pogađa za 78:78, Zvezda ne koristi svoj napad, a gosti na 8,6 sekundi do kraja pogađaju samo jedno slobodno bacanje za 78:79. Obradović traži tajm aut, a Olimpijakos pravi faul nad O’Brajantom (6,8 sekundi do kraja). O’Brajant pogađa drugo slobodno bacanje za 79:79. Nakon tajm auta gostiju sudije ne sude očigledan faul u napadu Spanulisu i Printezis pogaža za dva poena uz faul. Nakon što je promašio dodatno slobodno bacanje Lazić nije uspeo da pogodi trojku i gosti odnose pobedu.

Crvena zvezda: O’Brajant 16, Volden 13, Lojd 13, Uskoković 2, Davidovac 8, Lazić 3, Rit 7, Dobrić 5, Simonović, Kuridža 10, Kuzmić 2, Teri.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama