Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Следи утакмица црвено-белих из Београда и Пиреја

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у четвртак екипу Олимпијакоса у утакмици 13.кола Евролиге.

Меч са црвено-белима из Пиреја игра се у хали „Александар Николић“ без присуства публике због пандемије Ковид-19.

Олимпијакос стиже у Београд након одлично одигране утакмице у Барселони где су савладали домаћина у заосталој утакмици, која је требало да буде одиграна током новембра у „Блау Грани“ али је неколицина играча Олимпијакоса тада било позитивно на тестовима на вирус Ковид.

Са друге стране, црвено-бели траже повратак на победнички колосек у првој од три утакмице које ће одиграти у Београду у наредних 7 дана (Олимпијакос, АЛБА и Валенсија).

Пред овај меч тренер Саша Обрадовић неће моћи да рачуна на Ленгстона Хола због обновљене повреде препоне, док је Тејлор Рочести завршио свој двомесечни уговор. Без обзира на проблеме на позицији плејмејкера, црвено-бели желе добру игру и победу у четвртак:

Тренер Саша Обрадовић:
 Изванредно су се показали у уторак. Без обзира на чињеницу да играју најмањи број утакмица од свих екипа у Евролиги, кошаркаши Олимпијакоса имају огромно искуство, имају претње на свим позицијама, одличне играче, и рекао бих, најбољи плејмејкерски тандем можда и у целој лиги, у виду Слукаса и Спанулиса који су годинама важни у европској кошарци. Одлични „физикалци“ на позицијама високих играча, који уз то и одлично трче, позиционирају и одлично скачу. То је нешто на шта морамо да обратимо такође пажњу како би победили у тој утакмици. Олимпијакос не изгледа исто у односу на пре три четири недеље, имали су проблема са короном,повредама неких играча. Сада изгледају другачије, сви су ту, и вратили су се на одличан начин овом победом у Барселони. Мораћемо да одиграмо добру утакмицу како би дошли до бодова – рекао је тренер црвено-белих, који на овој утакмици како је најавио неће моћи да рачуна Ленгстона Хола који је у недељу обновио повреду и његова ситуација ће се евалуирати и пратити свакодневно.

Огњен Добрић:
– Очекује нас врло неугодан противник који уз то стиже у добром расположењу након велике победе у Барселони. Врло искусна екипа која има довољно времена да се припрема за једино такмичење, а то је Евролига, јер немају никаквих обавеза у домаћем шампионату. Вратили су Слукаса, ове сезоне одлично играју МекКисик и Мартин кога добро познајемо из прошле сезоне, као и Чарлс Џенкинс, Везенков је такође одличан ове сезоне. Наравно, никада не треба заборавити Спанулиса и Принтезиса, сјајне играче и људе који су лична карта Олимпијакоса и свих њихових највећих успеха. Међутим, ми морамо да гледамо само себе. Морамо да пронађемо наш ритам, да одиграмо добру утакмицу и дођемо до победе. Неће бити лако, али желимо да се вратимо нашој игри која нас је красила у претходном периоду и доносила нам победе у оваквим мечевима – рекао је Добрић.

Меч Црвена звезда мтс – Олимпијакос игра се у четвртак од 19 часова.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама