Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Dokazujemo se iz meča u meč

Crvena zvezde sutra od 16 časova gostuje ekipi Zlatibora u Užicu u okviru 17. kola Superlige Srbije, a očekivanja pred ovaj meč, kao i zdravstveni bilten izneo je šef stručnog štaba crveno-belog tima Dejan Stanković, koji se osvrnuo i na prošli duel protiv ekipe sa zapada Srbije.

– Zlatibor nas je ozbiljno namučio, iako smo mi imali posed i dosta šansi koje nismo iskoristili. Fudbal je takav, oni su dva puta šutirali i pogodili naš gol. Dobro smo se namučili kako bismo preokrenuli rezultat i sigurno je da ćemo ući u utakmicu na isti način kao i ovde u Beogradu. Idemo na pobedu od prvog minuta, znam da će nam biti teško. Mi smo profesionalci, umor je prisutan, ali svaka utakmica je novi izazov i moramo ići u nove pobede i uvek ću početi sa najboljim mogućim sastavom – istakao je Stanković.

Osvrnuo se šef stručnog štaba i na zdravstveni bilten.

– Protiv Zlatibora neće nastupiti Ivanić, Rodić, Ben Pavkov, Gavrić kao i Katai. To je šest veoma bitnih fudbalera, plus momci koji su se potrošili protiv Hofenhajma. Videćemo, imamo trening na kom ćemo namestiti ekipu za Zlatibor. Potrošili smo se posle evropske utakmice, zdravstveni bilten nije sjajan, imamo problema, ali i dalje stojim za svojih reči. Ne tražim alibi i ko god da izađe na teren zna šta je imperativ.

Pobedom u Užicu Zvezda overava jesenju titulu, a Stanković je otkrio i kako će možda izgledati tim.

– Videćemo kako ćemo igrati. Možda to budu dva špica, možda tri. Moramo videti ko se kako oseća, pa ćemo onda i „napraviti“ ekipu. Kada ste u Crvenoj zvezdi ne birate ciljeve, bitno je naravno da se bude prvi na tabeli, da ste na sva tri fronta pokažete maksimum. Mislim da smo na dobrom putu, u svaku utakmicu ulazimo maksimalno i znali smo šta treba da radimo. Uspeh ide na čast momcima jer smo krenuli od jula, imamo mnogo utakmica u nogama. Put je, sam po sebi, težak, igra se mnogo, po osam-devet mečeva u mesec dana. Nije lako igrati u Zvezdi zato što stalno moraš da se dokazuješ iz meča u meč i nikad nije kraj, što se meni sviđa – podvukao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama