Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Доказујемо се из меча у меч

Црвена звезде сутра од 16 часова гостује екипи Златибора у Ужицу у оквиру 17. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред овај меч, као и здравствени билтен изнео је шеф стручног штаба црвено-белог тима Дејан Станковић, који се осврнуо и на прошли дуел против екипе са запада Србије.

– Златибор нас је озбиљно намучио, иако смо ми имали посед и доста шанси које нисмо искористили. Фудбал је такав, они су два пута шутирали и погодили наш гол. Добро смо се намучили како бисмо преокренули резултат и сигурно је да ћемо ући у утакмицу на исти начин као и овде у Београду. Идемо на победу од првог минута, знам да ће нам бити тешко. Ми смо професионалци, умор је присутан, али свака утакмица је нови изазов и морамо ићи у нове победе и увек ћу почети са најбољим могућим саставом – истакао је Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на здравствени билтен.

– Против Златибора неће наступити Иванић, Родић, Бен Павков, Гаврић као и Катаи. То је шест веома битних фудбалера, плус момци који су се потрошили против Хофенхајма. Видећемо, имамо тренинг на ком ћемо наместити екипу за Златибор. Потрошили смо се после европске утакмице, здравствени билтен није сјајан, имамо проблема, али и даље стојим за својих речи. Не тражим алиби и ко год да изађе на терен зна шта је императив.

Победом у Ужицу Звезда оверава јесењу титулу, а Станковић је открио и како ће можда изгледати тим.

– Видећемо како ћемо играти. Можда то буду два шпица, можда три. Морамо видети ко се како осећа, па ћемо онда и „направити“ екипу. Када сте у Црвеној звезди не бирате циљеве, битно је наравно да се буде први на табели, да сте на сва три фронта покажете максимум. Мислим да смо на добром путу, у сваку утакмицу улазимо максимално и знали смо шта треба да радимо. Успех иде на част момцима јер смо кренули од јула, имамо много утакмица у ногама. Пут је, сам по себи, тежак, игра се много, по осам-девет мечева у месец дана. Није лако играти у Звезди зато што стално мораш да се доказујеш из меча у меч и никад није крај, што се мени свиђа – подвукао је тренер Црвене звезде Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама