Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели отпутовали за Тел Авив

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у среду у Израел, где их у четвртак очекује меч 12. кола Евролиге против Макабија у Тел Авиву.

Меч се игра у дворани „Менора Мивтачим“ у стандардном термину (када је израелски представник домаћин) од 20.05 часова.

Црвено-бели су претходних 7 дана и ФИБА „прозор“ искористили да тренирају, освеже се, и спремни дочекају децембарске изазове који крећу утакмицом у Тел Авиву а настављају се већ током викенда дерби утакмицом 9. кола АБА лиге у Београду (гост КК Будућност ВОЛИ 18 часова).

Пред пут у Тел Авив тренер црвено-белих Саша Обрадовић није на располагању имао тројицу играча који су били са репрезентацијом, док се Ленгстон Хол полако враћа у тренажни процес након повреде коју је задобио претходног понедељка:

– Добро нам је дошла ова пауза, да се освежимо након тешког периода. Гледали смо да опоравимо екипу, да неке ствари условно речено „прочистимо“ и очекујем да ће све то боље да изгледа. Недостајало нам је, и то је посебно било видљиво на последњој утакмици, те енергије против ЕФЕС-а када смо желели да играмо у високом ритму, а нисмо могли. Очекујем да сада то буде другачије – рекао је тренер црвено-белих и осврнуо се на наредног противника екипу Макабија:

– Очекује нас утакмица против екипе која не заслужује да се налази ту где јесте тренутно. Изгубили су неколико утакмица на самом крају, на једну лопту. Тим који је направљен у најмању руку да буде у ТОП 8, сада су и комплетни, Ди Бартоломео и Омри Каспи су се вратили у тим. Главна полуга тима је свакако бековска линија у којој су Вилбекин, као један од најбољих плејмејкера Европе, Илајџа Брајант и Досон. Могу да добију свакога, даћу пример утакмице са Жалгирисом, начин на који су их претрчали и брзо долазили до реализације. То је сигурно један од кључева – контрола у игри и баланса који морамо да пронађемо – рекао је тренер Црвене звезде.

Дејан Давидовац:
– Значила нам је ова пауза, не само у смислу освежења након тешке серије у новембру, колико је била и прилика да тренирамо јер због овог календара нисмо ни били у могућности да то радимо у претходном периоду. Тренирали смо кроз утакмице, зато нам је ова пауза доста значила. Макаби је добар тим, и по мом мишљењу не заслужују место на коме се назале тренутно.Изгубили су неколико утакмица на једну лопту, укључујући и последње две са Валенсијом и Арманијем. Морамо да будемо максимално сконцентрисани и опрезни. Имамо и ми наше адуте, морамо да их успоримо, на бековским позицијама су најјачи, одбрана је кључ и ту, као и кроз нека решења у нападу где би могли да имамо неку предност у односу на Макаби, морамо да тражимо пут ка победи – рекао је Давидовац.

Ово ће бити 11.дуел два клуба у Евролиги, скор је тренутно 5-5, а последњи меч који су два клуба одиграла у Евролиги, био је уједно и последњи такмичарски меч у претходној сезони, која је прекинута и поништена због пандемије Ковид-19. Утакмица на којој је наш клуб прославио и 75 година постојања, одиграна је 6. марта 2020.године у “Штарк Арени” а црвено-бели су славили 92:76.

Чланови КК Црвена звезда мтс који су били део репрезентације Србије у „балону“ у Финској, отпутовали су из Финске преко Франкфурта за Тел Авив. Екипа Црвене звезде мтс стиже у Тел Авив у среду у поподневним часовима, повратак је планиран за петак.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама