Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Rad 3:0 (2:0)

Savladali su fudbaleri Crvene zvezde ekipu Rada rezultatom 3:0 u okviru 16. kola Superlige Srbije. Radost Dejanu Stankoviću, golovima su doneli Milan Pavkov, Ričmond Boaći i Srđan Spiridonović, naš tim je stigao do nove pobede u prvenstvu, a prvu utakmicu u seniorskom fudbalu odigrao je šesnaestogodišnji Marko Lazetić.

Crvena zvezda – Rad 3:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Andrija Stojanović.

Strelci: Pavkov u 17, Boaći u 41. i Spiridonović u 59. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 60. Radulović), Pankov (od 60. Milunović), Degenek, Eraković, Sanogo (od 60. Petrović), Nikolić, Spiridonović, Gavrić, Boaći (od 76. Krstović), Pavkov (od 76. Lazetić).

Rezerve: Popović, Milunović, Hajdin, Petrović, Simić, Bačanin, Ben, Radulović, Falćineli, Krstović, Lazetić.

Rad: Kahriman, Đorić, Stojanović (od 46. Lazarević), Damnjanović (od 65. Blažić), Jovanović, Ciger (od 65. Radivojević), Busnić, Živković (od 71. Ilić), Riznić (od 46. Trifunović), Stojsavljević, Trninić.

Rezerve: Marković, Tanović, Gazivoda, Miličković, Kovačević, Lazarević, Trifunović, Bajić, Blažić, Radivojević, Ilić.

Žuti kartoni: Boaći (Crvena zvezda), Trninić (Rad).

Kao nagradu za dobar rad i sjajne partije u omladincima našeg kluba, prekomandu u prvi tim za današnju utakmicu dobili su Mateja Bačanin, ofanzivni vezista rođen 2003. godine, kao i Marko Lazetić, napadač rođen 2004. godine. Pre samog meča, od strane sportskog direktora Mitra Mrkele uručen je i dres sa brojem 104 našem nekadašnjem fudbaleru i jednom od najboljih Zvezdinih štopera u poslednjoj deceniji – Damjanu Le Taleku, koji obeleževa ukupno zabeleženih nastupa francuskog internacionalca u našem klubu. Takođe, minutom ćutanja upućen je i poslednji pozdrav nedavno preminuloj legendi fudbala – Dijegu Maradoni.

Nekoliko pokušaja na startu meča, pre svih raspoloženog Željka Gavrića, koji je driblinzima potpuno „zbunjivao“ odbranu Rada, označili su uvertiru za, uslovno rečeno, rani gol koji je Crvena zvezda postigla. Igrao se 17. minut kada je Pavkov iskoristio neodlučnost Stojsavljevića i pokazao da se kada je pred protivničkim golom snalazi kao „riba u vodi“. Sjajno je prihvatio loptu, lucidno nadmudrio defanzivca Rada i rutinski matirao Kahrimana.

Nastavio je Gavrić da preti i posle postignutog gola. Igrao se 23. minut kada je prvo šutirao, a potom i nizom driblinga potpuno nadmudrio čitavu odbranu Rada, ali je Kahriman u oba slučaja uspeo da interveniše i spreči našeg vezistu da se upiše u strelce. Intervenisao je golman gostiju i  tri minuta kasnije, kada se posle pasa Pavkova našao ispred Spiridonovića. Najkonkretniju priliku u prvom delu igre Gavrić je imao u 36. minutu kada ga je Spiridonović fenomenalno uposlio, a on se našao ispred Kahrimana, međutim, poslao loptu preko gola, iako je utisak da je ona nezgodno odskočila tik pre šuta. Da se na odmor ode sa dva gola prednosti postarao se Ričmond Boaći, iako velike zasluge za gol iz 41. minuta idu Srđanu Spiridonoviću. Oštar pas u peterac poslao je brzonogi krilni napadač, a centarfor iz Gane je „produžio“ nogu i poslao loptu u mrežu rivala.

Već na startu drugog poluvremena se videlo da su fudbaleri Crvene zvezde „gladni“ golova. Prvo je Spiridonović udarcem završio sjajnu akciju našeg tima, a potom je i Boaći u 48. minutu šutirao oštro sa dvadesetak metara, ali tik pored stative, premda je lopta zakačila jednog defanzivca Rada. Uzvratili su i gosti preko rezerviste Trifunović koji je u 52. minutu zatresao prečku. Malo je falilo Boaćiju da iskoristi kiks odbrane gostiju u 57. minutu, ali kao da nije očekivao loptu koja mu se odbila na petercu, pa je Kahriman uspeo da interveniše.

Vratio je Boaći asistenciju Spiridonoviću u 59. minutu. Odličan pregled igre našeg centarfora i još bolje proigravanje za brzonog vezistu koji se odlično ubacio po desnom boku, namestio loptu na „levicu“ i sjajno matirao golmana Rada. Potom je Stanković napravio trostruku izmenu pa su na teren ušli Milunović, Petrović i Radulović, a iz igre izašli Gajić, Pankov i Sanogo. Utakmicu protiv Rada će zauvek pamtiti jedan šesnaestogodišnjak – Marko Lazetić, kog je Dejan Stanković na teren poslao u 76. minutu. Talentovani napadač rođen je 2004. godine i na teren je ušao umesto Pavkova, dok je Krstović zamenio Boaćija. Upravo je Lazetić imao najizgledniju priliku u finišu meča, kada je u 89. minutu posle šuta Gavrića, samo postavio nogu na petercu, međutim Kahriman je uspeo da odbije loptu do stative.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama